Doğu Karadeniz Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (DOKASİFED)Başkan Yardımcısı Ertuğrul Doğan,  ilan edilen Yeni Ekonomik Program’ın (YEP) özellikle sanayi de yüksek katma değerli üretim ile ihracatı ön plana çıkarmasının içine düşünülen sıkıntılardan kurtulma adına çok doğru bir yaklaşım olduğunu söyledi.
 
İstanbul’da yapılan Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanlar Konseyi toplantısına katılan Ertuğrul Doğan, 29 federasyon başkanının iştirak ettiği toplantıda son ekonomik gelişmeler ile özellikle YEP kararlarının ele alındığını bildirdi.
 
DOKASİFED Başkanı Doğan yaptığı açıklamada Dünya’da ve Türkiye’de sosyo-ekonomik gelişmelerin genel ve özel olarak bir bütün halinde ele alınması gerektiğini belirterek şunları söyledi:
“Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan YEP, 2019-2021 dönemi için, geçmişteki geleneksel orta vadeli programlara göre daha gerçekçi ve uygulanabilir hedefler içermektedir. YEP özellikle iktisadi dengelenme, mali disiplin, üretim ve ihracatta katma değere odaklı değişime yöneliktir. Programın sanayi, yüksek katma değerli üretim ve ihracata özel vurgu yapması olumlu bir yaklaşımdır. Ekonomimizin yüzde 97'sini oluşturan KOBİ'lerimizin yaşadığı sorunlara yönelik olarak acil bir eylem planının da ortaya konması da, yüksek katma değerli üretim ve ihracat odaklı yapıyı da güçlendirecektir."
 
Enerji sektöründe önemli yatırımları da bulunan Ertuğrul Doğan, programın enflasyon, kamu maliyesi, cari açık, büyüme, istihdam, bankacılık ve reel sektör kredileri ile makro ekonomik hedeflere varmada olumlu sonuçlar sağlamasının en önemli beklentileri olduğunu vurgulayarak; “Özellikle, şeffaflık noktasında, izleme ve hesap verme mekanizmasını oluşturan etki analizleri sayesinde programın somut sonuçları 3 aylık sürelerle takip edilerek gereken ilave tedbirler de anında alınabilecektir” dedi.