Bölücü terör örgütü PKK’nın sözde Karadeniz açılım grubunda yer alan ‘Agit Van’ kod alı terörist Hasan Demir 15 Aralık günü Yağlıdere ilçesi Günlük yaylası kırsalında yol açma ve temizleme çalışması yapan iş makinesinin önüne çıkarak operatöre teslim olduğunu söyleyerek güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınmıştı. PKK’lı Demir’in 14 günlük jandarma sorgusunun ardından 29 Aralık günü Espiye ilçesinde adliyeye çıkartılarak tutuklanmıştı.

HEM GİRESUN KIRSALINDAKİ HEM DE REFAHİYE’DEKİ SIĞINAKLAR İMHA EDİLDİ

PKK’lı Demir, jandarmadaki ilk ifadesinde ve arazi üzerinde gösterdiği yerler ile örgütün Karadeniz yapılanmasına ağır darbeler vurulurken, savcılık ifadesinde ise Erzincan’ın Refahiye ilçesi kırsalında birçok sığınağın ve kamp alanın yerini söylediği ve bu kapsamda geçtiğimiz hafta 5 PKK’lının hava operasyonu ile bir PKK’lının ise girilen silahlı çatışma sonrasında etkisiz hale getirilerek sığınakların imha edildiği bilgisine ulaşıldı. Etkisiz hale getirilen teröristlerin Karadeniz Açılım Grubu’na katılma hazırlığı içinde olduğu belirlendi.

Teslim olduktan sonra askerlerden herhangi bir şekilde kötü muameleye maruz kalmadığını belirten Demir’in 2015 yılında İstanbul’da örgüt mensupları ile tanışarak dağ kadrosuna çıktığı, Tunceli dağ kadrosunda askeri ve ideolojik eğitimler aldıktan sonra Sivas ve Erzincan illerinde eylemlere katıldığı sonrasında Doğu Karadeniz bölgesine geçiş yaptığı ifadesine yansıdı. İfadesinde bulunduğu grup ile Erzincan’dan yaklaşık 2 haftalık yayan yolculuğun ardından Giresun kırsalına ulaştığın kaydeden PKK’lı Demir, gece yolculuk yaptıklarını belirtti.