61SAAT HABER SERVİSİ - AK Parti Trabzon İl Gençlik Kolları 5. Olağan Kongresi Beşirli Tenis Kompleksi Çok Amaçlı Spor Salonunda, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katımıyla yapıldı. Salonun büyük bir bölünün dolduğu kongre ilk olarak saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşının okunması ile başladı.

Kongrede konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Erzincan-Trabzon Demiryolunun uygulama projesinin 1 ay içerisinde başlayacağını belirtti. Soylu “Santa’ya gitmemizin sebebi var. Bizim seçim kitapçığımız var. Santa Harabeleri, Trabzon ve Gümüşhane’nin yeni cazibe merkezi olması için söz verdik. Bir taraftan yolu yapılması lazım. 21 km’nin Karayollarının ihale ile başladığı Arsin’den olan yolun şantiye çalışmalarına baktım. Arkadaşlarımız geçen hafta, bir taraftan Trabzon’un uzun zamandır beklediği bir müjdeyi paylaştılar. Trabzon 900 yataklı şehir Hastanesi Yüksek Planlama Kurulundan çıktı hayırlı olsun.

Geçen hafta Sayın Cumhurbaşkanımız talimat verdi. 1 hatfa içinde bu iş bitsin. Sayın Başkanımızla konuştuk. Hemen İmzaya açtı. Bir jest yaptı kararı bize gönderdi. Bende Bakanlar Kurluunda Berat bey kardeşim ve diğer bakanlarımıza elden imzalattım, ardından Başbakanımıza imzalattım. Herkese teşekkür ediyoruz hayırlı uğurlu olsun. Ne söz verdiysek yerine getirmeye çalışıyoruz. Uzun zamandan beri, Akyazı Stadı yılan hikayesine dönmüştü. Diş Hastanesi gibi… Diş Hastanesi açılacak mı açılmayacak mı? O bitti. Akyazı Stadı.. Herkes gayret gösterdi. Trabzon’da Akyazı Stadı hizmete açıldı. En önemli meselelerden bir tanesi.

Faruk Özlü, bakanım hak etti. Özel teşekkür. Şehrimizin hemşerisi oldu. Ama bize çok önemli şey kazandırdı. TR 61 Yeşil Endüstri bölgesi. Yani yatırım adası.. O kanunla hem Akyazı’da hastane yapmayı kazandık, hem de Türkiye’de en önemli endrüstri bölgelerinden birini kazandık.

Erzincan / Trabzon Demiryolu.. İlk müjdeyi verdik. Erzincan – Trabzon Demiryolu’nun Etüt Projesi bitti. Uygulama Projesi 1 ay içinde başlıyor. Trabzon bir hayaliyle daha buluşuyor. Bir çok hizmet yapmaya çalıştık. Bunun bir tek sahibi var. Millet. Bir tek de yapıcısı var. AK Parti… Bu büyük parti, bir taraftan Marmaray’ı yapan, insansız hava araçlarını yapan, Türkiye’nin özgüvenini yükselten büyük anlayışı ortaya koydu…