Konuyla ilgili bugün yazılı bir açıklama yapan Uzun, "Kökleri 4 bin yıla dayanan Trabzon kenti  ve Trabzon insanının, tarih bilinci olmayan Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’nun tarafından Ekrem İmamoğlu’na söylediği skandal sözler ile eleştirilmiş olması; Ülkemizin birlik ve beraberliğine, örf,adet ve geleneklerine gölge düşürmüştür.
 Trabzon insanı akli selimdir. Akli selim Trabzon insanı bu açıklamayı dikkate almasa da içine sindirememiştir” dedi. 

Uzun, sözlerine şu şekilde devam etti: "Hiçbir Trabzonlu’nun içine sindiremediği bu skandal sözler aslında cevap verilmeyecek kadar fütursuzdur. Aslında cevap için, “Keşke Yunan galip gelseydi” diyen Merhum Kadir Mısırlıoğlu’nun sözü yeterlidir. 
Oysa ki tüm CHP’liler gibi, Tüm Trabzonlular gibi, Ekrem İmamoğlu’da hiçbir etnik kimlik, din, dil üzerinden siyaset yapmaz. Bu tutumu seçim kampanyası sürecinde zaten ispat etmiş ve gönüllere taht kurmuştur.
Son çırpınışlar olarak nitelendirdiğimiz, Esenler Belediye Başkanının açıklaması, Istanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde Trabzon ve Istanbul’da yaşayan tüm Karadeniz seçmenin vereceği cevapla yerini bulacaktır” ifadelerine yer verdi.