1,5 YIL İÇERSİNDE BİTECEK

            Sosyal Güvenlik Kurumu yeni hizmet binasının ihale edildiğini söyleyen Vali, “Eski doğum hastanesi bilindiği gibi SGK’ya devredilmişti. Yaklaşık 14 bin metrekarelik bir kapalı alanı bulunan yerde 5 kat yüksekliğinde yeni hizmet binası yapılacak. Otoparklarıyla beraber hizmet kalitesini yükseltecek güzel bir binanın ihalesi yapılarak ilgili müteahhite yer teslimi yapıldı. Birkaç gün içersinde eski bina yıkılarak yeni inşaata başlanacak olan binamızı yaklaşık 1,5 yıl içersinde tamamlamayı hedefliyoruz. Sosyal Güvenlik Kurumu’muzun bu modern bir binasında vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmeti sunacağız.

            Araklı ilçemizde sosyal güvenlik merkezi inşaatımız da son aşamaya geldi. Beşikdüzü ilçemizde de yine bu alanda arsa ve proje çalışmalarımız var. Büyük ilçelerimizle beraber il merkezimizde bir bütün olarak SGK’nın hizmetlerinde kaliteli modern ortamlarda hizmet sunmanın gayreti içersinde oluyoruz.



TRABZON’DA 740 BİN KİŞİ SOSYAL GÜVENLİK KAPSAMINDA

Sosyal Güvenlik Kurumumuz Türkiye genelinde olduğu gibi Trabzon’da da vatandaşlarımızın en fazla hizmet aldığı ve muhatap olduğu kamu kurumlarından birisi olduğunu belirten Vali Öz, “Sosyal Güvenlik Kurumumuzda son yıllarda hem hizmet kalitesi hem vatandaş memnuniyeti, hem de çalışanların memnuniyeti açısından önemli bir gelişme trendine girdiğini görüyoruz. Hizmet mekanlarımız da yine çok daha kaliteli ve güzel hale getirildi. Hem hizmet edenler hem de hizmet alanlar açısından mutlu ortamlar oluşturuldu. Vatandaş memnuniyetinin daha yüksek olduğunu görüyoruz.



            Trabzon’da sayısal verilere baktığımız zaman, 110 bin SSK’lı, 40 bin Emekli Sandığı ve 30-35 bin de Bağ-Kur’lu olmak üzere toplam 178 bin sigortalı var. 132 bin emeklisiyle beraber 310 bin kişi de ilimizde SGK’nın hizmetlerinde istifade etmektedir. Bunlara aile bireylerini de dahil ettiğimiz zaman genel sağlık sigortası uygulamasına tabi olan eski tabirle yeşilkartlılarla beraber değerlendirdiğimizde 760 bin civarında olan Trabzon nüfusunun yaklaşık 740 bininin sosyal güvence kapsamında olduğunu görüyoruz” diye konuştu.