Milliyetçi Hareket Partisi Eski Trabzon İl Başkan Yardımcısı Muhammet Erkan, MHP Trabzon İl Başkanı Nihat Birinci'nin, Ali Sağır hakkında söylediği sözleri eleştirdi.
Erkan sözleriyle de Milliyetçi Hareket Partisi'ne de çattı. Eski başkan yardımcısı, MHP'nin bugün Trabzon'da parti teşkilatı tarafından değil, AK Partili isimler Gümrükçüoğlu, Balta ve Cora tarafından temsil edildiğini dile getirdi. İşte o açıklamalar:

Sarayın merdivenlerinde ikbal arayanlar... 

''Nihat başkan doğru söylemiş; ''Sayın Ali Sağır MHP'yi temsil etmiyor diye." Ali Abi bugün sarayın merdivenlerinde ikbal arayan bir partiyi temsil edemez. Ali Sağır değişim hareketine destek verdiği için kurucusu olduğu partisinden atılmıştır. 
Değişim isteyen hiçbir Allah'ın kulu  "Bugünki MHP'yi temsil edemez, savunamaz. 
Vicdan sahibi hangi ülkücü, partisinin geldiği, getirildiği bu rezil durumu içine sindirebilir. MHP davamızın temsilcisi değildir artık. Neyin temsilcisi olduğunu son bir yılda yaşayarak öğrendik.

İktidar olmak gibi bir hedefimiz yoktur diyen bir partinin...

Biz partimizin iktidar olmasını, AKP'ye alternatif olmasını ve ülkeyi yönetmesini istemekteyiz. Birileri az olsun, benim olsun, tabela partisi olarak kalsın diyebilir. Bizim hedeflerimiz büyük, umutlarımız yüce, beklentilerimiz kutsaldır.
Ali abi ve onun şahsında bütün değişimciler "Televizyona çıkıp bizim iktidar olmak gibi bir hedefimiz yoktur" şeklinde açıklama yapan bir partinin nesini savunacak, neyini temsil edecek.
 
Bugün partiyi Trabzon'da Orhan Gümrükçüoğlu, Muhammet Balta , Salih Cora temsil ediyor.

Ali Sağır partiyi temsil etmiyor. Doğrudur. Bu gün partiyi Trabzon'da Orhan Gümrükçüoğlu, Muhammet Balta , Salih Cora temsil ediyor. Ali Sağır da kim ki?
Ama Cenab-ı Allah ın adaleti mutlaka tecelli edecektir. Partimiz işgalden kurtulacaktır. MHP iktidar olacaktır. Bundan bütün ülküdaşlarımız emin olsun. Milletin desteklediği bir hareket mutlaka başarıya ulaşır, ulaşacaktır. 
Büyük siyasi mücadeleler böyle olur. Bunlar doğum sancılarıdır. Bu sürecin sonunda yeni genel başkan, yeni başbakan ve MHP'nin iktidarı vardır. 
 Ali Sağır Abi, zamanında şahsımı derinden üzen açıklamalarda bulunmuştu.  Buna rağmen hiç kimse Sayın Ali Sağır'ın MHP'liliğini sorgulayamaz. Ali abi partimizin kurucusudur. Ağabeyimizdir... Büyüğümüzdür... Herkes haddini bilmelidir. Vesselam