İstanbul Gaziosmanpaşa’da sivil polis memuru Mücahit Daştan’ı adliyeye evrak getirdiği sırada silahla vurarak şehit eden kadın terörist N.A.'nın, 2005 yılında Trabzon’da TAYAD'lı aileler adına bildiri dağıtırken linç edilmek istenmiş, genç kız öfkeli kalabalığın arasından da polisler tarafından kurtarılmıştı.


ESKİ VALİ YAVUZDEMİR MEDYAYI SUÇLADI


Polis memuru Daştan’ı şehit eden N.A’nın Trabzon’da karıştığı olayların ortaya çıkmasının ardından dönemin Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir, sosyal paylaşım sitesindeki hesabından konuyla ilgili düşüncelerini açıkladı.


“BU HAİN KATİL ZANLISINI MEDYA SAVUNSUN ŞİMDİ DE...”


N.A’yı hain militan olarak nitelendiren Yavuzdemir, o yıllarda bazı medya mensuplarının N.A’yı savunduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:“Bu hain militanı 2005 yılında medyada ileri gelenler savunmuş, Trabzon valisi olarak bizi de bir kaşık suda boğmak istemişlerdi. Medya o tarihte bu katil zanlısının demokratik haklarının engellendiğini savunmuş ve benim hakkımda da suç duyurusunda bulunmuştu. Bugün gelinen noktada kimlerin hain ve kimlerin vatanperver olduğu ortadadır. Polisimizi katleden bu hain katil zanlısını medya savunsun şimdi de! Yalnız bırakmasınlar dostlarını!”


HRANT DİNK’İN ÖLDÜRÜLMESİNİ DE YAZMIŞTI


2004 - 2007 yılları arasında Trabzon Valiliği görevi yapan Hüseyin Yavuzdemir, bir süre önce Hrant Dink suikastıyla ilgili davada Yasin Hayal’in suçlu bulunması, Erhan Tuncel’in tahliye edilmesinin ardından facebook sosyal paylaşım sitesindeki sayfasında, “Erhan Tuncel emniyetin kullandığı bir muhbir; bu davada Yasin Hayal ile birlikte Ogün Samast’ı azmettiren kişi olarak yargılanırken beraatına karar verilmesi, kamuoyunun dikkatini çekmiştir. Bu dava ile ilgili karar kanaatimce Yargıtay’ca bozulur ve süreç bir o kadar sürer gider. Trabzon’daki olayların tesadüfi olmadığını ve devlet teşkilatı içinde yuvalanmış kontrgerilla tarafından tezgâhlandığını düşünüyorum” şeklinde ilginç tespitlerde bulunmuştu. Yavuzdemir, Hrant Dink'i Trabzonlu Ogün Samast tarafından katledilmesinin ardından gelişen olaylar sonucu merkeze alınmıştı.