TESOB Başkanı Metin Kara'nın, 12 Mart'ta Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli'ye sunduğu dosyanın ana konusunu, özellikle KOSGEB'den kredi alan esnafın, Kredi Kefalet kooperatiflerinden kredi kullanamaması sorunu oluşturuyordu. Başkan Kara, konuyla ilgili yaptıkları çalışmaların olumlu sonuçlanmasının mutluluğunu yaşadıklarını belirterek şunları söyledi:
 
"Esnaf ve sanatkârın ana sorunu 27 Aralık 2016 tarihinde yayınlanan 2016/9666 sayılı kararnameyle, kredi imkânlarının kısıtlanmasıydı. Buna göre, diğer kamu kurum ve kuruluşlarının faiz veya hibe desteği niteliğindeki desteklerinden faydalanan Esnaf ve Sanatkârlar, aynı işletme için aynı konuda faiz indirimli kredi kullanamıyordu. Yani, Bakanlar Kurulu'nun bu kararı doğrultusunda Halkbank, KOSGEB veya başkaca kamu kurumundan hazine destekli herhangi bir kredi kullanmış olduğu tespit edilen esnaf ve sanatkâr, yüzde 50 hazine destekli kooperatif kredilerini kullanamamaktaydı. Bu durum esnaf ve sanatkârımız açısından büyük sorun teşkil etmeye başlamıştı. Yeni düzenlemeyle bu sorun ortadan kalktı. Artık 2016 veya 2017 yıllarında KOSGEB Sıfır Faizli İşletme Kredisi alan esnaf ve sanatkârımız, Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nden de şartlarının uygun olması durumunda kredi kullanabilecektir. Başbakan Yardımcımız Nurettin Canikli'ye bu sorunu anlatıp dosya olarak sunduğumuzda, haberi olmadığını ve mutlaka ilgileneceğini söylemişti. Gelinen süreçte esnafın önündeki en büyük engellerden birinin kaldırılmasına katkısı olan başta sayın bakanlarımız olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz."
 
Kara, söz konusu değişikliğin sadece KOSGEB'ten kullandırılan kredilen için yapıldığını ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarından alınan kredileri kapsamadığını da sözlerine ekledi.