Açılışa eski bakanlardan Faruk Özak, AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Meclis Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Nalbant, TFF Başkan Yardımcısı Yılmaz Büyükaydın,  TTSO yönetim kurulu üyeleri, iş, spor ve siyaset dünyasının önde gelen isimleri ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.
Açılışta konuşan Eski Bakan Faruk Özak, “Terzi ailesi çok başarılı işlere imza atmış bir aile.  Hme tekstil sektöründe hem de turizmde başarılı çalışmalar yaptılar. Trabzon’dan dünyaya açıldılar. İstihdam oluştuğu zaman biz de çok mutlu oluyoruz. Allah hayırlı ve başarılı hizmetler nasip eylesin. Terzi ailesini kutluyoruz.” dedi.
TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, her yeni açılan iş yerinin kendilerini geleceğe dair umutlandırdığını belirterek, “Bu işyerinin de sahiplerine ve Trabzon ekonomisine hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Tekstil sektörüne iddialı bir giriş yapan Espira Home’un kurucusu Ahmet Terzi ise açılışta yaptığı açıklamada “Uzun yıllardan beri Terzi ailesi olarak tekstil sektöründe hizmet vermekteyiz. 1958 yılında dedem merhum Hacı İsmail Terzi, Semerciler’de Çarşıbaşı köylerinde dokunan keşan ve peştamalları satarak mevcut işlerimizin temelini attı. Babam Osman Terzi ve ailemin 50 yıl hizmet verdiği tekstil sektöründe ben de Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkeleri, Arap ülkeleri, Türki Cumhuriyetleri, Balkan ülkeleri ve Rusya’ya ihracatla 22 yıl geçirdim. Şimdi ise Espira Home markası olarak yeni bir yola çıktık. Başlangıç noktası için ise aslında tüm hikayenin başladığı ve ilk adımlarımızı attığımız yer olan Trabzon’u seçtik. Önümüzdeki günlerde yurtiçinde olduğu gibi yurtdışında da şubelerimizi açacağız. Şu anda Espira Home markası olarak Türkiye’nin birçok şehriyle birlikte Balkan ülkelerine de toplu satış yapmaktayız.” dedi.
Müşteri memnuniyeti odaklı bir anlayışla hizmet vermeyi amaçladıklarını belirten Terzi, “Mağazamızda perde, döşemelik kumaşlar, duvar kağıdı, nevresim takımları, yatak örtüleri, havlu, bornoz, ev kozmetiği ve ev aksesuarı ürünlerini de bölge halkının hizmetine sunacağız. Bu ürünlerin satışını yaparken perde, döşemelik kumaş ve duvar kâğıdı konusunda müşterilerimize iç mimari danışmanlık hizmeti de vereceğiz. Şu anda satış ve servis hizmetlerimiz bu mağazadan devam ediyor. İlerleyen günlerde internet üzerinden de satış yapabileceğiz.  Önceliğimiz müşteri memnuniyeti odaklı olacak. Kaliteli ürünleri, kaliteli hizmeti doğru fiyatla tüketicilerimizle buluşturmak hedefimizdir. Bu mağazamızın yanı sıra açacağımız yeni şubelerle yıllardır olduğu gibi istihdama da katkıda bulunmuş olacağız. Bunun yanı sıra Espira Home olarak Trabzon’un dışa açılan sayılı markalarından biri olacağız.” diye konuştu. 
Mağazanın ismi konusunda da bilgi veren Terzi, “Trabzon tarihinin önemli bir çeşitliliği var.  Romeika da bu tarihin ve kültürümüzün bir parçasıdır. Espira, Romeika dilinde ‘tohum ekmek, tohum saçmak’ anlamına gelmektedir. Biz de Espira markasının ilk tohumunu Trabzon’da ekiyoruz.” dedi.