Giresun'un Espiye ilçesi Belediye Başkanı Erol Karadere ve aralarında belediye personelinin de bulunduğu 5 kişi, "irtikap yapmak için örgüt kurmak" iddiasıyla çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Giresun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geçtiğimiz yıl Bölgesel Amatör Lig'de mücadele eden ve küme düşen Espiye Belediyespor ile ilgili olarak başlatılan soruşturma kapsamında, Espiye Belediyesi ve ilçe merkezinde operasyon düzenlemişti. Operasyon sonucu aralarında Belediye Başkanı Erol Karadere ile bazı belediye meclis üyeleri, belediye personeli ile Espiye Belediyespor yöneticilerinin de bulunduğu 10 kişi gözaltına alınmıştı.

Başkan Karadere ve gözaltına alınanlar, Giresun Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının arrdından dün Espiye Adliyesi'ne sevk edildi. Bu sabaha karşı sona eren savcılık ve mahkeme işlemlerinin ardından Belediye Başkanı Erol Karadere, Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Yanık, Belediye Fen İşleri Müdür Vekili Dursun Ali Gürsoy, belediye personelleri Mustafa Bodur ve Mehmet Kılıç tutuklandı. Gözaltına alınan diğer 5 kişi ise serbest bırakıldı.

Geçtiğimiz yıl Bölgesel Amatör Lig'de mücadele eden Espiye Belediyespor küme düştü. Espiye Belediyespor, bu sezon Giresun mahalli lig olan Süper Amatör'de mücadele edecekti. Ancak Espiye Belediyespor, Bölgesel Amatör Lig'de Giresun'u temsil etmeye hak kazanan Giresun İl Özel İdarespor'u satın alarak, Öz Espiye Belediyespor ismini aldı. Öz Espiye Belediyespor bu yıl Giresun'u Bölgesel Amatör Lig'de temsil edecek.