Arsin’in Yeşil Yalı Beldesi Yıldız Küme Evleri mevkiinde yirmi günden beri toprak kayıyor yer yer çökmeler meydana geliyor. 3 evin hasar gördüğü bölgede o evlerdeki aileler şehire göç ederken bölgede bulunan yaklaşık 34 hane diken üstünde.

Bölgeye giden CHP Arsin İlçe Başkanı Hasan Sungur,  Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen’i anayasa değişikliği için Arsin’de ‘evet’ turları düzenleyeceğini açıklaması üzerinden eleştirerek asıl işine davet etti.

BURAYA DA UĞRA

Hiçbir bir insan hayatından daha önemli olamaz diyen Hasan Sungur, “İlçemizin Yeşilyalı Beldesi Yıldız Küme  Evleri mevkiinde yirmi günden beri devam etmekte olan arazi hareketlenmesini yerinde gördük. Gördüğümüz manzara karşısında hayrete düştük. Yeraltı sularının sesleri rahatlıkla duyulabilmekte ve hergün arazide hareketlenme kendini hissettirmektedir. Kapı kapı gezip anayasa değişiklikğini halka anlatacağını söyleyen Başkan Erdem Şen halk oylaması öncesi, ölüme davetiye gönderen bu arazi hareketlenmesindeki mevkide oturan ailelere de uğrayacakmı?” diye sordu.

Sungur, “Bu bölgedeki bin metre çapındaki arazılerde yeraltı su kaynaklarından bir asırdır Madenli, Falkoz ve Yanbolu’nun bir kısmının, şebeke suyu gelene kadar su ihçiyacı kaşlınmaktaydı. Dolayısıyla da sismik hareketlenme bir Çatak, bir Derecik, bir Beşikdüzü gibi büyük bir felaketin ön habercisi olabilir.”

ULAŞIM YOK TEHLİKE BÜYÜK

Bu 37 haneye ulaşım kesilmiş durumda diyen Hasan Sungur, “Evlere yaya ulaşımı bile tehlikeli. Bir ev tamamen yıkılmış, üç evde çatlakların oluşması sebebiyle oturulmaz halde olduğundan aileler kendi imkanlarıyla şehir erkezine güçmüşler. Geriye kalan 34 hanedeki çocuklar, gençler, kadınlar ve erkekler her gece kabusla başbaşa bırakılmalarına sessiz kalamayız. Yetkililere sesleniyoruz. Bir an önce burada çalışmalara başlayıp, öncelikle 34 hanenin ne pahasına olursa olsun evlerinin boşaltılmasını sağlanmasını, tahliye işleminden sonra da gerekli tedbirlerin alınmasını talep ediyoruz” dedi.