Beşir Derneği Trabzon Temsilciliği, Ramazan ayı nedeniyle gerçekleştirmekte olduğu “1 Kap 1 Kalp Ev Yemeği İkramı” çalışması ile ihtiyaç sahibi ailelerin evinde iftar sofraları kurulmasına vesile oluyor. Beşir Derneğinin ülke çapında yürüttüğü çalışma ile bağışçıların evlerinde pişirdikleri yemekler Beşir Derneği gönüllüleri tarafından ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılıyor. 

Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Beşir Derneği Trabzon Temsilcisi Yaşar Bankoğlu, “Ev Yemeği İkramı” çalışması ile ihtiyaç sahiplerinin iftarlık ihtiyaçlarının en güzel şekilde karşılandığı gibi toplumda paylaşma, yardımlaşma ve dayanışma gibi güzel hasletlerin ön plana çıkartıldığına dikkat çekti.



Hayır sahipleri ile ihtiyaç sahiplerini yana yana getirmeme prensibi ile çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Bankoğlu, “Evinde pişirdiği iftar yemeğini ihtiyaç sahipleri ile paylaşmak isteyen bağışçılarımıza önceden sefer taslarını teslim ediyoruz. İftar öncesinde bağışçılarımızdan en az 4 çeşit ‘sıcak yemek’ ile doldurdukları sefer taslarını teslim alarak yine iftar öncesinde ihtiyaç sahibi ailelerimizin evlerine ulaştırıyoruz. Burada bağışçılarımızda, ihtiyaç sahiplerimizde sadece bizi görüyor. Bağışçımız verdiği yemeğin kime gittiğini bilmediği gibi ihtiyaç sahibi ailemizde o yemeğin kimden geldiğini bilmiyor. Dinimizin emrettiği şekilde, son derece güzel bir paylaşma yaşanıyor” diye konuştu.

Bankoğlu, ihtiyaç sahibi ailelerinde Beşir Derneğinin özel olarak gerçekleştirdiği sosyal inceleme çalışmaları ile belirlendiğini kaydederken, “Beşir Derneğine yapılan tüm bağışlar, verilen tüm yardımlar birinci elden gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılır”  dedi.