61SAAT HABER SERVİSİ-Trabzon’da gerçekleştirilen ilk ve tek eski mahalleli buluşması organizasyonunun ikincisi yapıldı. Anılar tazelendi, duygu dolu anlar yaşandı. 
İlki geçen sene yapılan Zağanos Dereliler Buluşma etkinliği bugün Zağnos Vadisi’nde gerçekleştirildi. Kentsel dönüşüm çerçevesinde yıllar önce evlerini mahallelerini terk edip başka mahallelere, başka illere göç eden Dereliler bu etkinlikte biraraya gelerek eski günler yad ettiler. 
Dereli olmanın Trabzonlu olmak gibi her zaman bir ayrıcalık olduğunu belirten mahalleliler, şaşadıkları sokaklardan eser kalmasada o günkü anılarını birbirlerine anlatırak tıpkı o günkü gibi eğlenip zaman zaman da hüzünlendiler. 
Zağnos Deresinde zamanında olduğu gibi tüm sakinleri birlikte yemek yiyip kolbastı oynadılar. 


Bu önemli buluşmada konuşan MHP büyükşehir belediye başkan adayı Hüseyin Örs ‘Türkiye’nin her bir yanından gelen derelilerle buluştuk. Böylesine bir etkinliğin Trabzon’da benzeri yok. Bu mahallede zamanında olan çok güzel anılarımızı, birliktelikerimizi. Dilerim ilerleyen seneler de daha büyük etkinliklerde buluşacağız. Eskiden fakirdik, şimdi hepimizin bir kariyeri, bir işi farklı bir yaşamı var. Fakat o fakir olduğumuz dönemlerdeki mutluluklarımızı arar olduk. O zaman ki komşuluk ilişkileri, o zamanki birliktelik keşke şimdilerde de olsa. İnşallah bunu başaracağız. Eski günleri yeniden yaşacağız. Burada olan ve olmak isteyipte olamayan tüm Dereliler’e teşekkür ederim. Ayrıca ebediyete intikal  etmiş mahallelilerimize de Allah’tan rahmet dilerim’ dedi. 

Dereliler programın sonunda önümüzdeki yıl buluşmak üzere hatıra fotoğrafı çekilerek vedalaştılar.