61SAAT HABER SERVİSİ- SERKAN KILINÇ - Trabzon’un Yıldızlı Mahallesi Çadır Dağı mevkiinde 2012 yılında TOKİ tarafından şehit aileleri, engelliler ve fakirler için yapılan 396 konutlu 1+1 evlerde aradan geçen yıllara rağmen sorunlar bitmek bilmiyor. Toplamda 396 dairenin bulunduğu sitede şuan da 70 aile ikamet ediyor. Hemen hemen her blokta 2 veya 3 aile yaşarken evlerine perde asıp da gelmeyen çok sayıda kişinin de olduğu kaydediliyor. Bölgenin uzak olması ise vatandaşların burayı tercih etmemesinde önemli bir etken olduğu kaydediliyor. 
Kışın yakacak sıkıntısı çekilen konutlarda, şimdide elektrik sorunu yaşanıyor. Yaklaşık 70 hanenin yaşadığı konutlarda binaların aidatları düzenli ödenmediği için binaların elektrikleri kesildi. Ocak ayından beri elektrikleri kesik olan binada oturan vatandaşlar evlerine mum ve fenerlerle çıkmaya çalışıyor. Karanlıkta evlerine çıkmaya çalışan yaşlı ve engelli vatandaşların birçoğu düşerek hafif şekilde yaralanıyor. Ayrıca merkezi anten sistemine elektrik gitmemesi üzerine vatandaşlar evlerinde televizyon dahi izleyemiyor.

BU EVDEN ÖLÜM ÇIKACAK

İki yıldır TOKİ konutlarında yaşayan ve ‘imkanım olsan buradan giderim’ diyen 87 yaşındaki Emine Şentürk yaşadığı sıkıntılara isyan ediyor. Bu yaşta bu eziyeti hak etmediğini belirten Şentürk, “ben 87 yaşındayım. Getirdiler beni buraya attılar. Bilsem gelmezdim. Valiye çıktım, belediye başkanına çıktım, kimse bir çözüm bulmuyor. Kışın donduk, yetmemiş gibi birde bu ramazan gününde binanın elektriklerini kestiler. Ömrümün geri kalanını rahat geçirmek istiyorum. Bu gidişle bu evden ölüm çıkacak” dedi.


ADI ÜSTÜNDE YOKSUL KONUTLARI

Hapishanedeki mahkumların daha iyi şartlarda yaşadığını belirten Hatice Dilber, “Geldiğim günden beri bıktım buradan. Psikolojimiz bozuldu. Hep sorun hep sorun. Bina aidatlarını ödemeyenler nedeniyle, elektrikleri kestiler. Burasına yoksullar binası diyorlar. Paraları olsa vermez mi?. Burası yoksulluktan çıktı eziyete dönüştü. Dağdaki hayvanlara koruma çıkartıyorlar ama bize bir şey yok,  bizleri buraya atıp gittiler. Hapishanedeyim sanki. Hapisdeki bebek katillerini el üstünde yaşatıyorlar bize eziyet çektiriyoruz” diye tepki gösterdi.

KARANLIKTA DÜŞÜP YARALANIYORUZ

Elektrik olmadığı için komşuların fener tutmasıyla merdivenlerden güçlükle 3 kattaki evine çıkmaya çalışan bedensel engelli Gökhan Şahin, “Burada sorunlarımız bir türlü bitmiyor. Elektrik olmadığından komşularım bana ışık tutuyor evime çıkmam için. Birkaç kez düştüm, hafif sıyrıklar oldu. Bu sorun benim için daha da zor. Engelli olduğum için çok zorlanıyorum. Bu sorunu artık birileri çözsün” diye konuştu.