Eyleme katılan Çaykur Melyat Çay Fabrikası işçilerinden Metin Posta, 'İzinsiz ve mazeretsiz işe gelmemek ve basın yoluyla Çaykur'u küçük düşürücü konuşma yaptığı' gerekçesiyle, iş akdi ihbarsız ve tazminatsız fesh edilerek işten çıkartıldı. 28 yılık işçi olan Posta, Rize İş Mahkemesi'ne dava açtı. Çay Üreticileri Sendikası (Çay-Sen), geçen 21 Mayıs tarihinde Pazar ilçesinde çay alımlarına getirilen sınırlama ile özel sektörün açıklanan taban fiyatın altında alım yapmasının protesto amacıyla eylem düzenlendi. Eyleme, ÇAYKUR' un Melyat Çay Fabrikası'nda çalışan ÇAYSEN ve Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) üyesi Metin Posta' da işyerinden iki gün izin alarak katıldı. Burada konuşan Posta, Çaykur ve özel sektör kuruluşlarına yönelik eleştirilerde bulundu, üreticilerin mağdur edildiğini savundu. Eylemden sonra soruşturma başlatan Çaykur, 'İzinsiz ve mazeretsiz işe gelmemek ve basın yoluyla Çaykur'u küçük düşürücü konuşma yapmak' gerekçesiyle Posta'nın iş akdini 4 Temmuz tarihinde ihbarsız ve tazminatsız feshetti.

Çay-Kur işçisi ve çay üreticisi olduğunu ifade eden Metin Posta, izin dilekçesinin onaylandığını ve aldığı izin sonrası eyleme katıldığını söyledi. Eylemden sonra izin belgesindeki onayın silinerek sumen altı edildiğini öne süren Posta, şu iddialarda bulundu:

"İznimim iptal edildiği ile ilgili ne bana ne de kısım müdürüme bilgi verilmedi. Ben de izinli olduğum için 2 gün işe gitmedim. Daha sonra mazeretsiz 2 gün işe gitmediğim gerekçesiyle hakkımda soruşturma başlatıldı ve işten çıkarıldım. 28 yıllık iş hayatımda 1 saat bile işyerini izinsiz terk etmedim. Çay-Kur tarihinde böyle bir işten çıkarma söz konusu olmamıştır. Çay mı çaldım, hırsızlık mı veya yolsuzluk mu yaptım? Çay-Kur'a soruyorum; Bu işten çıkarma bir başlangıç mıdır? Yoksa özelleştirmenin bir adımı mı? Hukuksal mücadelemi başlattım. Rize İş Mahkemesi'nde dava açtım. İzin dilekçemi daksille silen ve sumen altı eden müdür vekili G.Z. hakkında suç duyurusunda bulunacağım. İşten çıkarmalar ve baskılar bizi yıldırmayacak, konuşmalarımız ve mücadelemiz devam edecek."