Ktü Kadın Kolektifi üyesi yaklaşık 50 öğrenci, "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü" dolayısıyla İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi önünde toplandı. 
Öğrenciler, ellerinde bulunan "Kadın cinayetlerine yeter", "Mahkum kadın suçlu kim" yazılı döviz ve pankartlar ile çeşitli sloganlar atarak Faik Ahmet Barutçu Kütüphanesi önüne kadar yürüyüş yaptı. 

Burada öğrenciler adına basın açıklamasını okuyan Melike Arduç, ülke genelinde kadınlara yönelik yapılan şiddet olaylarına karşı insanların sessiz kaldığını öne sürerek, "Bugün kadına yönelik şiddetle mücadele günü. Ama kadına yönelik her türlü şiddetin maksimum düzeyde yaşandığı bir yıl aynı zamanda. Bu kadar inanılmaz artış yaşanırken biz üniversiteli kadınların buna tepkisiz kalması asla beklenemezdi" diye konuştu. 
Açıklama sırasında düdük çalarak sloganlar atan öğrenci grubunun yanına gelen Rektör Prof. Dr. İbrahim Özen, öğrencilerin kütüphane içerisinde ders çalıştığını ve sesten rahatsız olabileceklerini ifade etti. Özen, "Burası öğrencilerin ders çalıştığı alan, yaptığınız yanlış. Buyurun rektörlüğün önünde yapın, buraya 50 metre. Kütüphane önünde müsaade etmiyorum, gelin orada yapın" dedi. 
Bazı öğrenciler, Özen'in bu isteğine itiraz etti. Kütüphane önünde basın açıklamasını bitiren öğrenciler, olaysız şekilde dağıldı.