Trabzon siyasetinin önemli simalarından ve bu seçimlerde AK Parti’den milletvekili adayı olacağı kulislerde söylenen Devlet Eski bakanı Eyüp Aşık, yarın (13.02.2015) Cuma günü Trabzon AK Parti İL Başkanı Haydar Revi’ye nezaket ziyaretinde bulanacağını söyledi.

61saat.com’a özel açıklamalarda bulunan Aşık, “Trabzon’da divan kurulu için geldiğini belirterek şunları söyledi, “AK Parti İl başkanlığına seçilen sayın haydar Revi yakın dostumdur. Kendisini çok severim. Bizzat il binasına getirip onu tebrik etmek ve hayırlı olsun demek istedim. Kendisi de Cuma günü için randevu verdi. Eğer ciddi bir aksilik olmazsa AK Parti il binasına gideceğim, Haydar Revi’yi tebrik edeceğim” dedi.

Aşık’a bu siyasete AK Parti’den geri mi dönüyorsunuz şeklinde yorumlanabilir mi? Sorusuna devlet eski bakanı şöyle cevap verdi; “Değil öyle yorumlamayın. Sadece nezaket ziyareti olarak bakın” ifadelerine yer verdi.

EYÜP AŞIK KİMDİR?


1953 yılı Çaykara doğumludur. KTÜ Makine Fakültesi'nde Makina Mühdenisi olarak öğrenim hayatını bitirdi. Ardından Serbest Makina Mühendislik görevlerinde bulunan Aşık sırasıyla XVII, XVIII, XIX, XX nci Dönem Trabzon Milletvekili yaptı.  Vekillikten 27.10.1998 tarihinde istifa etti.