Arsin Belediyesi'nden yapılan açıklamada, belediyenin, yörede unutulmaya yüz tutmuş "Temel", "Dursun" ve "Fadime" gibi isimleri yeniden canlandırmak, yaşatmak adına başlattığı isim koyma kampanyasının 6 ayı aşkın süredir devam ettiği hatırlatıldı.

Kampanya sayesinde ilk kez bir ailenin dünyaya gelen çocuklarına belirtilen isimlerden birini koyduğu kaydedilen açıklamada, "İlk olması sebebiyle aileye sadece altın değil, bebeğimizin büyümesine katkı sağlayacak birçok hediyeyi de takdim edeceğiz" denildi.

Açıklamada, Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen'in, çocuklarına Karedeniz yöresine özgü ismi koyan ailenin evine giderek, aileye altın ve çeşitli hediyeler armağan edeceği belirtildi.

-Beklenen "Fadime" dünyaya geldi-

Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yörede yeni doğan bir bebeğe "Fadime" ismi konulmasından mutlu olduklarını ifade ederek, "Beklenen Fadime'yi bulduk sıra Temel'de" dedi.

Arsin Belediyesi, 6 ay önce başlattığı kampanya çerçevesinde yeni doğan çocuklarına "Temel", "Fadime", "Dursun" ve "İdris" gibi isimleri koyan aileye çeyrek altın armağan edeceğini bildirmişti.