Ak Parti Ortahisar Belediye Başkanlığı aday adayı Fahrettin Aksoy ziyaretiyle ilgili, "Ak Parti Trabzon denilince akla gelen unsurlardan birisi de ticaret olduğu için ilk önce burayı ziyaret etmek istedik. Devletimizin 5 katrilyonluk yatırımı var. Trabzon kabuk değiştiriyor. Sürekli değişiyor ve gelişiyor. Burayı herkesin yaşamak istediği bi şehir yapmak istiyoruz. Eğer seçilirsek bunları gerçekleştirmek için aday adayı olduk. Aday olursak eğer elimizden geleni yapacağız. Bu kent hangi adaylarla daha iyi olacaksa desteğimizi de veririz. Dün akşam efsane sporcumuz Kadir Özcan’a Allah’tan rahmet diliyorum. Ailesine, sevenlerine ve spor camiasına ve Trabzonspor’a sabır diliyoruz. "dedi.
 
Son günlerde büyük tartışmalara neden olan lojistik merkez konusunda açıklama yapan Aksoy, " Lojistik merkez konusunda, aktif siyasete başladığımdan beri Ünye’den sarpa kadar bir şehir olarak düşündüm. Demir yolu ağı, Trabzon’un sağlık merkezi olması ve Trabzon’un şehir anlamında gelişim sağlayabilmesi gerektiğini savunduk. Ulaşım alt yapısının sağlanması gerekiyor. Lojistik merkezinin işlevinde ulaşım alt yapısının çok iyi sağlanması gerekiyor. Bunun için demir yolu yapılması gerekiyor. Çamburnu’nda bir çalışma yürütülüyor. Uygun yerde uygun maliyetle en verimli faaliyet hedef alınmalıdır. Bu tür tartışmalar, ilkel tartışmalardır. Asıl yapmamız gereken bütün limanlarımızı bağlamamız gerekiyor. En iyi yer neresi ise orası yapılmalıdır. Trabzon’un kompleksleri olmamalı. Doğru tercih İyidere tesisleri orası olmalıdır. Ulaşım alt yapısı tamamlanmadan lojistik merkezin bir anlamı kalmaz zaten. Bu dönem doğu karadeniz bölgesi olarak bir fırsattır. Bu bölgeye sevdalı bir başbakanm varken bunu kullanmalıyız." diye konuştu.

 Fahrettin Aksoy'un ziyareti ile ilgili olarak konuşan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu,  "Verdiğiniz karar önemli bir karar. Belediye başkanlığı kolay değildir. Büyük zorlukları vardır. BU bakımdan sizleri tebrik ediyor. Biz sizin geçmişinizi biliyoruz. Çizginiz değişmeden güzel bir şekilde başarılı çalışmalarla buralara geldiniz. Seçildiğiniz takdirde başarılı olacağınıza inanıyoruz. Adaylar fazla olabilir. Ancak biz tercih edilebileceğinizi düşünüyoruz. Aday olup seçildiğiniz takdirde şehir adına başarılı işlere imza atacağınızı düşünüyorum. Bizleri ziyaret etmeniz bizle onurlandırmış ve mutlu etmiştir. Hayırlı uğurlu olsun. Başarılar dilerim." dedi