61SAAT HABER SERVİSİ - Aykan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Esentepe ve Yalı Mahallerinin eski adları olan Arafilboyu ve Faroz isimlerinin almasının "Temelden sakat' olduğunu ifade etti. 

Aykan, "Trabzon bir dünya kentidir. Medeniyetler mozaiği zenginliğimizdir. Fatih, Fetih'ten sonra 10'a yakın ilden nüfus taşımıştır. İlçelerimiz arasındaki farklılığın temel nedeni budur. Trabzonluluk kimliğinde kaynaşmış bir zenginlik bu. 1930'lu yıllarda mübadele ile Rumlar göçmüştür.Bu gün Şehrimiz ülkenin omurgası ve çimentosu....
Rumlar bir dönem şehrimizde yaşamıştır. Onlardan öncede başka ırklar bu topraklarda yaşadı. Bütün bu farklılıklar birer kültür zenginliğidir. O günkü bazı mahalle isimlerini yeniden resmiyete kavuşturma teşebbüsleri temelden sakattır.O günler geldi geçti.Tarihi geçmişe döndüremezsiniz.Herhalde şehrimizin bunlardan daha önemli işleri var..." ifadelerini kullandı.
Aykan'ın bu yorumun ardından kimi vatandaşlar destek mesajları atarken kimileri ise eleştirdi.
Hikmet Kalem adlı vatandaş, " Sayın vekilim.. Çok güzel size katılıyorum. Ancak aynı davranışı doğuda ki köylerde ki isim değişikliğinde neden göstermediniz?. Orada ki insanlar neden değişti?"  şeklinde soru sordu.
Bunun üzerine Aykan ise, " O insanlar orada yaşıyor.Rumlar burada yaşamıyor Hikmet kardeşim" cevabını verdi.