61SAT HABER MERKEZİ: AK Parti’nin 3 Dönem Kuralı nedeniyle 7 Haziran seçimlerinde tekrar aday olmayan Eski Bakan ve Trabzon Milletvekili Faruk Nafiz Özak ile ilgili çeşitli spekülasyonlar var. Kimileri Ankara’da Trabzon için nabız yokluyor diyor kimileri ise İstanbul milletvekilliği için. 
Fakat Özak böyle bir şey olmadığını kesin bir dille ifade ederek 61saat.com’a şunları söyledi ‘Artık bir yerde noktayı koymak lazım. Yeni isimlerin önünü açmak lazım, şehrimiz ve partimiz bize önemli görev ve sorumluluklar verdi. 

Hepsini layıkıyla yaptık, yapmaya çalıştık. Şimdi seçilmiş 4 tene milletvekilimiz var, onları tekrar seçtirmeliyiz. Katabiliyorsak üzerine katmalıyız. Ben ne Trabzon ne de İstanbul herhangi bir vekillik talabim olmadı. Eğer isteseydim, aday olurdum. Olmadığıma göre istemedim’ ifadelerini kullandı. 

SOYLU BAKAN OLMALI 
Trabzon’daki milletvekili sıralamasının değişip değişmemesi gerektiği sorusuna da içktenlikle cevap veren Özak, ‘Türkiye genelindeki tabloya bakıldığında Trabzon’da listenin değişmesi gerektiği gibi bir durum göremiyorum. Trabzon bu seçimlerde başarısız olmamıştır. Türkiye ortalamasının üzerinde bir oran ile seçimlerin Türkiye’de olduğu gibi Trabzon’da da ezici çoğunlukla birinci partisi olmuştur. Bu nedenle ben listesinin değişmemesi gerektiğini düşünüyorum. Çalışıp hep .irlikte bu listenin daha fazla oy alması için gayret göstereceğiz. Süleyman Soylu partimiz için önemli bir isim. Trabzon’da iyi iş çıkardı, eğer tek başına iktidar olursak ki bundan şüphem yok, o zaman Soylu’nun bakanlıkla görevlendirileceğine inanıyorum’ ifadelerini kullandı.
Konuşma Sonu