Trabzon Sağlık İl Müdürlüğü Sağlık Bakanlığı himayesinde Fatih Devlet Hastanesi’nin artan hasta potansiyeline karşı daha konforlu hizmet verebilmek için 700  yatak kapasiteli yeni bir hastane inşa etmek için harekete geçti. Bu çerçevede Trabzon Sağlık İl Müdürlüğü Trabzon Belediyesi’nden Fatih Devlet Hastanesi’nin bulunduğu sağlık tesis alanının çevresiyle birlikte genişletilmesi talebinde bulundu. Konu Trabzon Belediye Meclisi’nin dünkü meclis toplantısında gündeme gelirken, İmar Komisyonu Başkanı Seyfullah Kınalı teklifin hastanenin yanında bulunan 5 tane parselin sağlık tesis alanına katılmasıyla ilgili olduğunu belirterek, “Bizden bu çerçevede bir plan değişikliği isteniyor. Sağlık tesis alanını büyütmek istiyorlar. Mevcut devlet hastanesi 200 yatak kapasitelidir. Daha modern bir hastane yapmak için 700 yatak kapasiteli bir hastane yapılacak” dedi.

ŞAHİN: YOL GENİŞLETİLMELİ
Görüşmeler esnasında söz alan CHP Grup Başkanı Turgay Şahin hastanenin yapılırken yol durumunun da göz önünde bulundurulması gerektiğini belirterek, “Hastanenin yanından Tanjant’a bağlanan oradaki dar 10 metrelik yol 15 metreye çıkarılırsa daha iyi olur. Orası çok kritik ve önemli bir yer. İmar tadilatı yapıyoruz bu yolu 15 metreye çıkarmak gerekiyor. Hazır fırsat gelmiş bunu değerlendirmeliyiz. Zira bu hastaneyle birlikte trafik yoğunluğu artacak. Böylece çok daha iyi ve güzel olur. Zira 700 yataklı hastanenin potansiyeli çok fazla olacaktır” dedi.

GÜMRÜKÇÜOĞLU: YOLUN
GENİŞLETİLMESİNE EVET Dİ
YORUM
Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Şahin’in bu teklifini yerinde bularak, “Yol genişletmeye ben hemen evet derim. Bu düşünce doğru. Orada dev tesis yapılacak yol durumunun da göz önünde bulundurulması şart. Yeni hastane bölgede tıbben çözülemeyen vakaların tedavisi için gelinen bir yer olacak. Çok önemli hizmet verilecek. Bu hastane halkın kamunun hastanesi olacaktır. Eğitim araştırma hizmeti veren, asistan yetiştiren bir hastane olacaktır.  Trabzon Türkiye’de hasta yatak sayısı açısından Türkiye’deki en üstteki ildir. Bu anlamda yol önceliğine katılıyorum. Ben Sağlık Bakanlığı müsteşar ve daire başkanlığı ile görüşeyim. Yolun genişletilmesi konusunu değerlendirelim” ifadelerine yer verdi.

CUMA GÜNÜ KARARIN
ÇIKMASI BEKLENİ
YOR
Görüşmelerden sonra Trabzon Belediye Meclisi İl Sağlık Müdürlüğü’nün Fatih Devlet Hastanesi’nin bulunduğu sağlık tesis alanının genişletilme talebini yolun genişletilmesine bağlı olarak ele almaya karar verdi. Bu çerçevede Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun Sağlık İl Müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığı yetkilileriyle görüşeceği öğrenildi. Konunun bu hafta Cuma günü tekrar belediye meclisine gelmesi bekleniyor.