Türk Standartları Enstitüsü Müfettişleri, N1 sınıfına ait araçlara koltuk ilavesi projelerinde sahtecilik yapıldığını ve tadilat faturalarının gerçeğe aykırı olduğunu ileri sürerek, suç duyurusunda bulundu.s Müdürle birlikte 8 kişi hakkında görevi kötüye kullanma ve özel belgede sahtecilik iddiasıyla dava açıldı. 

PROJE SAYISI DİKKAT ÇEKTİ!
Müfettişler, 2011 yılında 97, 2012 yılında ise 841 koltuk ilavesi tadilat projesinin onaylandığını, araçlara eklenen koltukların E tipi olarak gösterildiğini, koltukların kazalı araçlardan alınarak sahte belgelerle yeni koltukmuş gibi gösterildiğini iddia ederek suç duyurusunda bulundu. Cumhuriyet Savcısı Yüceler Aslan, müfettişlerin yaptığı suç duyurusu üzerine hazırladığı iddianamede, E belgeli koltuk imalatı olmayan  iki firmanın yaptığı usulsüz projelendirmelere göz yumulduğu ileri sürüldü. Cevdet G. belgelendirme mühendisi Hüseyin A. hakkında TCK 257/1 maddesine göre bir yıldan üç yıla kadar, Trabzon Makine Mühendisleri Odası Başkanı Şaban B., mühendis Mehmet B., Fatih Ç., Ersin A., Ahmt K. ve Faruk Ç. hakkında ise TCK 207/1 maddesine göre bir yıldan üç yıla kadar hapis istedi.
ŞEHİR DIŞINDAN GELDİLER
Trabzon 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanan sanıklar, haklarında iddiaları reddederken, projelerin büyük bir kısmının şehir dışından Trabzon'a geldiği iddia edildi. Yargılama sonunda sanıkların ceza alması durumunda ise meslekten ihraç edileceği öğrenildi. 
Enis Yıldırım