61SAAT HABER MERKEZİ
AK Parti Trabzon İl Başkanlığı tarafından, Trabzon ve ilçelerindeki mahalle muhtarlarına Cephanelik Restaurant’da buluşma toplantısı düzenledi. Toplantıya AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Ak Parti Trabzon Milletvekili Faruk Özak, Milletvekili adayları Süleyman Soylu, Ayşe Sula Köseoğlu, Trabzon Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Bekir Aktürk ile 600’ün üzerinde muhtar katıldı.

100 MİLYON TL ÖDENEĞİNİZ HAZIR
Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi ‘Kapatılan Köy hizmetleri yerine açılan il özel idareleri ile nasıl 2005 yılında köylerimiz, mahallelerimiz, mağdur olmadıysa hizmetlerden istifade ettiyse, büyükşehir uygulamasında da aynı şekilde faydalanacaktır. Bunun için gerekli çalışmalar yapılıyor, ödenekler geliyor. 100 milyon bunun için kaynak ayrıldı. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da muhtarlarımız ile birlikte çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. Buraya geldiğiniz için hepinizden Allah razı olsun, hepinize saygılar sunuyorum. Sizinle birlikte özel idare başkanlığım döneminde önemli hizmetlere imza attık, şimdi yeri yatırımları hep birlikte el ele vererek Hayata geçireceğiz’ dedi.

FEDERASYON BAŞKANI AKTÜRK BÜYÜK ALKIŞ ALDI
Trabzon Muhtarlar Federasyonu Başkanı Bekir Aktürk yaptığı kısa ama etkili konuşmasıyla tüm muhtarların ve toplantıyı düzenleyen AK Partililerin alkışını aldı. Aktürk şunları söyledi, ‘Bizleri bu toplantıya davet eden ve Trabzon’da bir ilki yapan Sayın Süleyman Soylu ve ekibine teşekkür eder saygılar sunarım. Bir ilk dedim, çünkü bu toplantı Trabzon’da yapılacak olan projelerin toplantısı. Bunu bir oy toplantısı olarak görmedik. Onun için Trabzon ilinde 688 muhtarın 600’e yakını burada. 18 ilçeden muhtarlarımız burada. Bu şu demek Trabzon’da muhtarlar tek vücut olarak hak ediyor . Trabzon’a hizmet noktasında bundan sonra Soylu’ya çok ihtiyacımız olacak.

HÜKÜMETİN MASASI MUHTARLARIN YASASI

Başkan Aktürk artık muhtarların yeni bir yasaya ihtiyacı olduğunu da şu sözlerle ifade etti, ‘1835 yılından bu yana muhtarlık camiası seçimle bugünlere gelmiştir. Bu camia son zamanlarda kaybolmaya yüz tutmuştu. Birlikte çalışmamızın sonunda bu çıtayı yükseldik. 1924’te çıkan köy kanunu ve 1944’teki mahalle kanunu ile muhtarlarımız hizmet yapıyor. Köylerimiz mahalle oldu fakat muhtarlarımızın yetkisi var mı? Yok. Onun için bir kanuna ihtiyacımız var. Onun için diyoruz ki Hükümetin masası muhtarların yasası olmalı.

TRABZON TÜRKİYE’NİN MOZAĞİDİR

Türkiye’de Trabzon’un yerinin çok önemli olduğunu vurgulayan Aktürk ‘ Muhtarlar Konfederasyonu olarak yaptığımız 20 toplantının 10’unda Türkiye’de barış toplantısı yaptık. Barış ve huzurun ilk toplantısı Trabzon’da yapıldı. O zaman Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar bize büyük destek verdi ve Trabzon’da başlattığımız kardeşlik hareketi ateşi Türkiye’yi sardı. Şunu bilmenizi isterim ki Türkiye’deki şu anda en etkili konfederasyon Muhtarlar Konfederasyonudur. Ve Trabzon olarak biz bu camianın önemli bir organıyız. Genel Başkan Yardımcılığını yaptığım Türkiye Muhtarlar Federasyonu’nun doğudaki bir toplantısında genel başkanımız ‘Trabzon Türkiye’de barışın timsalidir’ dedi. Oradakiler itiraz etti. Ayrıcalık yapıyorsunuz dedi. Evet Trabzon Türkiye’de barış ve huzuru sağlayan ildir. Fakat Muhtarlar arasında bölgesel farklılıklar yaşanıyor. Burada biz muhtarlar masraflarımızı kendi cebimizden paralarla ödüyoruz ama batıda muhtarlar kendi bütçelerini oluşturmuş. Yerel yönetimler muhtarlara önemli destekler veriyor. Anadolu’da ise bu uygulamaların hiçbiri bizde yok. O zaman şunu söylemek istiyorum. Türkiye’de kanunlar tek ise İstanbul’daki muhtarımız, Kayseri’deki muhtarımızın hakkı ise o zaman benim muhtarımın da da hakkıdır. 5393 sayılı yasayı tüm Türkiye’de uygulamaya geçirelim. En başarılı siyasetçi muhtarının koluna girip çalışan siyasetçidir. Muhtarlara rağmen siyaset yapılamaz.
TRABZON NE YAPARSA MERTÇE YAPAR
Bize Diyarbakır ne ise Karadeniz’in Trabzon’u budur. Trabzonlu ne yaparsa aşikar yapar, mertçe yapar, arkadan sinsice hesap yapmaz. Biz birlik olmadan diri olamaz. Trabzon demek Türkiye’nin mozaiği demektir. Trabzon’da huzur var ise Türkiye’de de huzur vardır,. Trabzon sokaklarında çoğu vekil adaylarımız dolaşıyorlar ama muhtarlarımızı tanımıyorlar. Muhtarlar biraz daha dikkate alınmalıdır. Nasıl olsa ikinci devre başlıyor, ikinci devre muhtarlar camiasında da başlıyor. Burada bir ilki yaptık. 18 ilçenin muhtarını ilk defa topladık. Bu Türkiye’ye verilecek bir mesajıdır’ ifadelerini kullandı. Başkan Aktürk son olarak silah ruhsatları konusunda ‘Trabzon insanı silaha meraktır, muhtarlar muhtarlık süresi bittikten sonra ruhsatların devam etmesi konusunda yardımcı olun. Bu hususta Sayın Bakanlarımız Efkan Ala ve İsmet Yılmaz bizlere destek sözü verdi’ diyerek AK Parti Trabzon Milletvekili arayı Süleyman Soylu’dan destek istedi.

MUHTARLARIMIZ, MUTRALIĞIN KEYFİNİ ÇIKARACAK
Trabzon’a yapılacak yatırımlar sunumunun ardından kürsüye çıkan Ak Parti Trabzon Milletvekili adayı Süleyman Soylu etkili ve önemli konuşmalarından ötürü Trabzon Muhtarlar Federasyonu Başkanı Bekir Aktürk’e teşekkür etti. Soylu konuşmasının basında Trabzon’un gerek tarihi, gerek kültürel gerek jeopolitik konumu gerekse de insan yapısıyla Türkiye’de değil dünyada örnek bir şehir olduğunu ifade ederek şunları söyledi. ‘Bu şehir Yavuz’un, Fatih’in, Kanuni’nin şehridir. Onlar bütün haşmetleri ile bu şehir için bir sebep değil, bir sonuçturlar. Bu şehirde yönetmeyi öğrenmek bu şehirde hizmet etmek, bu şehirde yönetmek zordur. Bu şehirde hizmet köprüsü olmak en anlamlı mesele olarak karşımızda durmaktadır. Bu şehir bir Gümüşhane’dir, Bayburt’tur. Artvin’dir, Giresun’dur bir Türkiye’dir bir İstanbul’dur. Bu şehrin geleceğe ait atacağı kuvvetli adımlar aslında sadece kendisiyle ilişkili değildir. Trabzon’da adımınızı attığınız her yerde bu şehrin insanlarının dünyanın her yerinde yaşayabildiğini görebilmektesiniz. Bu şehir kendi doğası ve insanını yanında aslında evrensel bir şehirdir. O nedenle bu şehirde siyaset yapmak, milletvekili olmak da kolay değildir. İşte bu sorumlulukla birlikte günlerdir tüm parti teşkilatlarımızla, milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla birlikte sahadayız.
PROJELERİMİZİN ALTINDA SAYIN BAŞBAKANIMIZIN İMZASI VAR
Trabzon’umuz için hazırladığımız bu projelerde emeğe geçen arkadaşlarımızla birlikte günlerce yeni projeleri inşa etmek için büyük bir çalışmayı ortaya koyduk. Trabzon özellikle 21. Yüzyılda geride kalmamalıdır. Trabzon güçlü altyapısı ile birlikte, ticaret, turizm, eğitim, spor şehri olmalıdır. İşte bütün bunların ne ölçüde ortaya koyulabileceği konusunda çalıştık. STK’ları, muhtarlarımızı, vatandaşlarımızı dinleyerek değerlendirdik. En nihayetinde ortak bir kanaate vardık. Ve bu projelerimizin Trabzon’un gerçek ihtiyacı olduğunu Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza sunduk. Bize ve projelerimize olan yaklaşımları bizi mutlu etti ve Sayın Başbakanımız geldi ve projelerin altına imzasını attı. Bu projeler şapkadan tavşan çıkardığımız projeler değildir. Bu projeler bu şehrin her kesimi tarafından arzu edilen projelerdir. Güney Çevre yolundan, Erzincan Demiryoluna kadar Yatırım adasından yeni havalimanı ve 2. Üniversitesine kadar. İşte bu hizmetler şehrimize gerekli projelerdir. O nedenle biz buraya emrinize amade olmaya geldik. Bunu tek başına yapacak bir kudrete sahip değiliz. Buraya çakılacak her çivinin, atılacak her temelin ortakları olmalıyız. Bu projelerin gerçekleşmesinin temel yolu burada oluşturulacak siyasi iradeden çıkacaktır.
MUHTARLARIMIZIN EMRİNDEYİZ DEDİ AYAKTA ALKIŞLANDI
Soyla her konuda muhtarların emrine amade olduklarını ifade ederek ‘Siz destekleyeceksiniz, siz gücünüzü kudretinizi bize göstereceksiniz bizde bu projelerin nasıl yapılacağın Türkiye’ye göstereceğiz. Sizin sorunlarınız, sizin özlük haklarınız, sizin her manada ihtiyacınız bizin önceliğimizdir. Özlük haklarımız ve diğer tüm taleplerinizle bizzat ilgileneceğim Karadeniz’in o çok sevdiği hususta da Efkan Ala’nın sözü benim sözümdür, İsmet Yılmaz’ın sözü benim sözümdür. Siz bize güç verin, sonra muhtarlığınızın keyfini çıkarın’ ifadelerini kullandı.