Femin art Uluslararası Kadın Sanatçılar Derneği kurucusu ve Genel Başkanı Şükran Yargın Üst, 20 - 27 Temmuz 2018 tarihinde bu yıl 9. Uluslararasi sanatçı buluşması SANAT HER YERDE ile 26 ülkeden 50 sanatçı ile Trabzon’da buluşacaklarını belirtti..

Buluşmaları organize etmenin çok yorucu olduğunu ifade eden genel başkan, sanatçılarla yazışmalar, sponsor arayışları ve gibi bir çok zorluk olduğuna dikkat çekti. Farklı kültürlerin buluşmasının hazzının bu zorlukları aştırdığına dikkat çeken Üst, heyecanla ve özveri ile çalıştıklarını söyledi.

Birbirleri ile iyi ilişkileri olmayan ülkeler Trabzon'da birleşiyor!

Dil din ırk ayırmadan insan özünde birleştirmek, daha güzel bir dünya, barış içinde bir dünyayı örmek derneğin başlıca hedeflerinden. Bu yıl gelen ülkelere bakıldığında, birbirleri ile iyi ilişkileri olmayan ülkelerin olduğuna dikkat çeken Üst, İsrail Filistin Suriye Irak gibi ülkeler olduğunu ama herkesin Trabzonda bir araya gelerek dostluğu kardeşliği güzellikleri umudu yeşertecek sanatın evrensel dili ile ülkelerarasi dostluk kültür sanat köprüleri kurduklarını belirtti.

Femin art'ın bütün dünyada bilinen izlenen ve genel merkezi Trabzon olan bir sivil toplum kuruluşu olduğunu ve böyle bir kuruluşun kurucusu olmaktan gurur duyduğunu anlatan Üst, bugün bir çok yerde yapılan çalıştayların öncüsü olduklarını da sözlerine ekledi. İlk olarak 2008 yılında üç ülke olarak başladıkklarını ve her gün farklı ülkelerin kendilerine katıldığını belirten Üst, 8 uluslararası buluşmada 50 ye yakın ülke sanatçısının Trabzon'a geldiği bilgisini verdi.

Hepsinin iyi izlenimler ve kalplerinde sevgi ile birer turizm elçisi olarak ülkelerine döndüklerini, bağlarıın kopmadığını ve dostlukların devam ettiği ifade edildi. Bu yıl 26 ülkenin yarıdan fazlasının yeni ülkelerden ve yeni sanatçılardan oluştuğu da belirtildi.

20 temmuz saat 18.00 meydan parkında Atatürk heykeline çeken sunma ve etkinlik açılış konuşmalarıyla başlayacak olan buluşma, ardından Hamamizade Kültür merkezinde sanatçıların eserlerinden oluşan sergi açılışı ile devam edecek. 

Üst, açılışa tüm Trabzon halkını da davet etti.