Femin & Art  Uluslararası Kadın Sanatçılar Derneği Genel Merkez Yönet.Kurulu Adına  Genel Başkan Şükran Üst Rusya Federasyonu Büyükelçisi Andrey Karlov'a yönelik alçakça suikasti kınadı.

Yapılan açıklamada; Femin & Art Uluslararası Kadın Sanatçılar Derneği dünyayı güzelleştirmek için, kuruluşundan bu yana gerçekleştirdiği tüm uluslararası festival etkinliklerinde birlikte olduğumuz  Rusya Federasyonundan sanatçı dostlarımızla Türkiye'nin ve dünyanın değişik illerinde kurduğumuz sıcak dostluklarımız sonucunda ülkelerinde Femin & Art Kadın Sanatçılar Derneğinin temsilciliklerini kurdular. Sanatın evrensel dili ile kültür sanat köprüleri inşa ettik. Kültür sanat tutkunu, dost ülkenin başarılı diplomatı Karlov" un Ankara'nın en güzide sanat mekanında suikast sonucu hayatını kaybetmesinden derin üzüntü duyduk. Rusya Federasyonu Ressamlar Birliği tarafından uluslararası sanata verdiği destekten dolayı sanat elçisi unvanı verilen genel Başkan Şükran ÜST;

   İki ülke arasında uzun yıllardan beri dostane bir dayanışma içinde devam eden Türkiye-Rusya ilişkileri, son zamanlarda sabote edilmeye çalışılmaktadır. Gerek devlet katında gerekse halklar nezdinde iki ülke her zaman bu tür hain provokasyonları, birlik ve beraberlik içinde aşmıştır. Ankara'da Rusya Federasyonu Büyükelçisi Andrey Karlov'a yönelik alçakça suikast, yine iki ülke ilişkilerini bozmaya yönelik kirli oyunların bir parçasıdır. Türkiye ve Rusya'nın, hem devlet adamları hem de halklarının sağduyu ile davranarak bu oyunu da bozacaklarına inancımız tamdır. Üzüntümüz sonsuzdur. Suikastta hayatını kaybeden komşumuz Rusya Federasyonu Türkiye Büyükelçisi Andrey Karlov'un ailesine ve Rus halkına taziye dileklerimizi iletiyoruz.