Türkiye’de ve Trabzon’da kadın ressamların bir araya gelerek önemli sosyal projelere imza atan Femin-Art’tan 23 Nisan için balkona çık çağrısı geldi.

Femin - Art Genel Başkanı Şükran Yangın Üst, herkesi balkonlara davet ederek Türk bayraklarıyla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamalarına vatandaşların katılmasını istedi.

Yangın Üst yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

''Türk milletinin gönlünde, bağımsızlığının sarsılmaz ifadesi olarak en önemli yeri işgâl eden 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, her yıl yurdumuzda ve yurtdışındaki temsilciliklerimizde, bütün kurumlarımızda, okullarımızda ve her evde çeşitli etkinliklerle kutlanarak mill birliğimizin kenetlenmiş ifadesini temsil etmektedir.

Büyük önder Atatürk’ün düşüncesinde çocuklar, milletin geleceğidir. Onlara duyduğu sarsılmaz güvenin ve büyük sevginin ifadesi olarak, mill bayramımız olan 23 Nisan'ı çocuklara armağan etmiştir. Tarihimizin gurur dolu sayfalarının yeni nesillerce öğrenilmesi ve Türk Devleti’nin devamını emanet edeceğimiz yeni Cumhuriyet bekçilerinin bu bilinçle yetişmesi amacıyla 23 Nisan Egemenlik Ve Çocuk Bayrami olarak kutlanmasına karar verildi. 

Bu yıl 100. yılını kutladığımız 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı korona virüsü nedeniyle evlerinizde balkonlarımızı pencerelerimizi süsleyerek 'CUMHURİYET EVE SIĞMAZ' diyerek 23 Nisan gecesi saat 21.00’da tüm ülkede balkonlarımızda İstiklal marşımızı okuyarak kutlayacağız''