Femin-Art Kadın Sanatçılar Derneği, her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiği uluslararası etkinliklerinin 9.'sunu gerçekleştirdi. Etkinlik hakkında bilgi veren Genel Başkan ve Görsel Sanatlar  Öğretmeni Şükran Üst, yaptığı açıklamada şu satırlara yer verdi.  

SANATÇILAR BARIŞI ÖRGÜTLEYEN  İNSANLARDIR

Savaşı hiç kimsenin benimsemediğini vurgulayan Şükran Üst, ”Sanatçılar  barışı örgütleyen, barışı, güzelliği anlatmak için bir arada olan insanlardır.  Savaşı tasvip etmiyoruz, çok üzülüyoruz ve bu sorumlulukla da barışa katkı yapmak  için 26 ülkeden 50 misafır sanatçımız ile bir aradayız” dedi.
Üst, dünyadaki savaşların sona ermesini isteyerek, şu ifadeleri  kullandı:

”Milletleri aynı şemsiye altında toplayan, sanatın merkezinde olan insan  ve sanatçının bir araya gelmesi, dünya barışına katkı yapacaktır. Bu halkanın  büyümesini istiyoruz sadece resim sanatıyla değil. Eminin başka sanat dallarında  da bu tür oluşumlar olacaktır. Sadece sanatçı değil, toplumda yaşayan insanların  da barış için bir araya gelmesi gerekir. Trabzon’daki duyarlı ve barışı özleyen  insanların da bize destek olmasını istiyoruz.”
 
YURTTA SULH CİHANDA SULH        

Üst, sergiyi Atatürk’ün ”Yurtta Sulh Cihanda Sulh” sözünden yola  çıkarak açmaya karar verdiklerini belirterek, ”Atatürk’ümüz ’Yurtta barış, dünyada barış’ diyor. Bu kadar büyük bir söylemi ancak Atatürk söyleyebilirdi,  onunla gururluyuz, onun yolundan giden biz sanatçılar da onun söylemini hayata  geçirmek için bu oluşumu yaptık” dedi.
 
 9. uluslararası sanatçı buluşması ''Sanat Her Yerde'' açılış konuşması . 

“Sanat, kimi zaman insanı birden bire alıp götüren ve derinlik sunan bir tablo, kimi zaman da dakikaları durduran mısralardır. Kimi zaman ise sanat, hayatı yeniden sorgulayacak, insanoğlunun her şeyini yeniden tanımlayacak tınılardır. 
Her ne olursa olsun sanat, yaşama anlam, zenginlik ve güzellik katan bir olgudur. Sanattan uzak bir yaşamı düşünmek mümkün olmadığı gibi, sanatın dışındaki yaşamları değerli ve anlamlı kılmak da mümkün değildir.
 Hiçbir gerekçe sanatın dışında kalmak için geçerli değildir. 
Aslında sanat, varlığı ve yaşamı sorgulayarak en iyiye doğru yol almaktır. Sanat bitmeyecek bir yolculuktur. 
Ama en keyiflisi de bu yolculukta birilerinin sanatçıya eşlik etmesidir. Çünkü yolculuklar tek başına çekilmez ve yol tek başına alınmaz. Yolculuklar iyi yol arkadaşlarıyla keyifli zamanlardır.” 
İşte tam da bu yolculuğumuzda bir hafta bize eşlik etmek için dünyanın dört bir tarafından gelen sanatçılar ile Trabzon il ilçe köyleri yaylalarını gezerken insanımızın sıcaklığı, yöremizin doğal güzellikleri, çiçeği, böceği, mis gibi yayla havası, kayganasının, kuymağının tadı eşlik edecek. 
Akşamları bir ateş etrafında toplanacağız 2500 rakımlı Bey pınarı yaylasında. Müzikler eşlik edecek ta Sibirya’dan, Tunus’a, Ukrayna’dan, Gürcistan’a. Irak, Suriye, Israil, Filistin üzgün gecelerinin hüzünlü ezgilerine eşlik ederek, umut verecek kemençenin neşeli ezgileri. 
Trabzon’da bir araya gelen dünya sanatçıları sanat şemsiyesi altında dil, din, ırk ayımı yapmadan sanatın evrensel dilinde buluşarak, dünyaya barış, dostluk, kardeşlik mesajını verecektir. Dünyamızın buna çok ihtiyacı var. 
  Bu gün burada bu etkinliğin gerçekleşmesine destek veren 
Trabzon valiliğimize. İl kültür müdürlüğümüze, Büyük şehir ve Orta Hisar Belediye Başkanlıklarımıza, Sanayi Ticaret Odamıza, Ali Osman Ulusoy şirketler grubuna, Trabzon Eczacılar odasına ve İlk festivalimizden bu güne aralıksız bütün etkinliklerimizde bizimle olan derneğimizin şubesi Tiflis üniversitesinde kurulmuş olması nedeniyle artık akraba olduğumuz değerli Trabzon Gürcistan Konsolosluğuna çok teşekkür ediyorum. 
 Her başarı ve güzellik kolektif çalışma iIe daha güzel ve başarıya ulaşır. Bir güzellik yaratabildik ise bu hepimizin emeği ve başarısıdır. Katkı veren ve davetimize gelen herkese teşekkür ediyorum. Tekrar daha güzel etkinliklerde birlikte olma umuduyla .  

”Ulusal sanat ve ulusal bilim yoktur, ikisi de tüm üstün ve yüksek değerler gibi, tüm dünyanın malıdır.” (Wolfgang Van Goethe)

                                                       Şükran ÜST 
                      Femin & Art Kadın Derneği Genel Başkanı