Tevfik Bey Ana Okulu Rehber Öğretmeni Safiye Verep, Okul Müdürü Şahender Derin, Müdür Yardımcısı İsmail Çay Femin & Art yönetim kurulu ile yapılan görüşerek okulun duvarlarının resimlenmeini istediler. Müdür Derin, "okul bahçesini daha etkin kullanılması gerekmektedir.Bu kapsamda velilerinde katılımı ile okulumuzun duvarlarını renklendirmek istiyoruz" dedi.

Femin & Art Uluslararası Kadın Sanatçılar Derneği Genel Başkanı Şükran Üst ise, "biz dünyayı güzelleştirmek için yola çıktık.Tüzüğümüzde de olduğu gibi sosyal sorumluluğumuz ve sanatçı sorumluluğumuz sanatı yaymak,sevdirmek.Bu anlamda birçok okul,düğün salonu,üst geçit,okul duvarları resimle dik. Çocuklarımızın eğitim gördüğü bu güzel mekanları dahada güzelleştirecek bu gibi etkinliklerde sizlerle ve velilerle çalışmaktan ben ve arkadaşlarım mutluluk duyacak dedik ve işte bu gün femin & art üyeleri,okul yönetimi, öğretmenleri ve  velileri ile birlikte bir sosyal sorumluluğu daha yerine getirerek yaptığımız resimlerle çocuklar okulun bahçesinde çizdiğimiz resimler üzerinden eğitim yapacaklar. Biz Tefik Bey ana okulu ile birlikte çalışmaktan çok mutlu olduk" şeklinde karşılık verdi.

Üst sözlerini şu şekilde tamamladı: 
"Sırada Bahçecik tutuk evi var .Bahçecik  tutuk evi müdürü ile yaptığımız görüşmeler sonunda 6. uluslararası resim festivalimizde bir günümüzü kadın mahkumların koğuşlarını resimlemeye ayıracağız.Baş gardiyan Nuray hanım bizi bu konuda davet etti ve burada duvar resimlemeye geldi bizimle birlikte resim yaptı.İşte sanatçı ve toplumun,kurumların buluşması bu.Sanat bir amaç için yapılınca anlam kazanır"