Raporun sunumu için düzenlenen panelde, yüksek kalite  ile fındık üretiminde sürdürülebilirliğin sağlanmasını hedefleyen ‘Ferrero Değerli Tarım’ projesinin detayları paylaşıldı. Türkiye’ye katkılarını çeşitli çalışmalarla sürdürdüklerini belirten Ferrero Türkiye Genel Müdürü Azmi Gümüşlüoğlu, “Sosyal sorumluluk projelerini temel iş stratejilerimizin önemli ve ayrılmaz bir parçası olarak görüyor, projelerimizle üreticiden tüketiciye her aşamada projeler yürütüyoruz. Türkiye için üretiyor, Türk Fındığının en büyük elçisi olarak Türkiye için değer yaratmaya devam ediyoruz” dedi.

Ferrero Grubu’nun “Değer Yaratmak İçin Paylaşılan Değerler” adıyla yürütmekte olduğu global sürdürülebilirlik raporunun yedincisi İtalyan Konsolosluğu Venedik Sarayı’nda yapılan resepsiyonda açıklandı.   Ferrero Grubu CEO’su Giovanni Ferrero’nun önderliğinde, sosyal sorumluluk stratejisinin iki ana teması olan ‘insan’ ve ‘dünya’ odağında gerçekleştirilen faaliyetlerin, taahhütlerin ve hedeflerin açıklandığı raporun sunumu, İtalya’nın Ankara Büyükelçisi Luigi Mattiolo ve Ferrero Türkiye Onursal Başkanı eski Ankara büyükelçisi Carlo Marsili’nin ev sahipliğinde İstanbul’da Venedik Sarayı’nda düzenlenen bir resepsiyonla yapıldı. Gerçekleştirilen panelde Ferrero Türkiye Genel Müdürü Azmi Gümüşlüoğlu, Ferrero Fındık Türkiye Genel Müdürü Stefano Gagliasso ve Uzman Diyetisyen Banu Topalakçı Salman yer aldı.

Türkiye’nin gerek üretim gerekse hammadde açısından Ferrero Grubu için stratejik önemini vurgulayan Ferrero Türkiye Genel Müdürü Azmi Gümüşlüoğlu, “Değer yaratmak için paylaşılan değerlere duyduğumuz sarsılmaz inançla oluşturulan strateji, Ferrero Grubunun tam kalbinde yer alıyor. Sosyal sorumluluğu temel iş stratejilerimizin önemli ve ayrılmaz bir parçası olarak görüyor, üründen hammaddeye, üretim ve lojistikten satış noktasına, tüketicimize ulaşana dek her aşamada yüksek sorumluluk bilinciyle hareket ediyoruz. Bunun yanı sıra, üreticiden tüketiciye her aşamada insanımıza ve çevremize katkıda bulunmak amacıyla çalışmalarımıza devam ediyoruz.” dedi.

“Türk fındığının dünyadaki elçisiyiz”

“Ürünlerimizle Türk fındığını Dünya’ya tattırıyoruz” diyen Azmi Gümüşlüoğlu, “Fındık ihtiyacımızın çok büyük bir bölümünü Türkiye'den karşılıyoruz. Türkiye'de 19. fabrikamızı Manisa’da kurduk ve ayrıca  Manisa  6 üretim tesisimiz daha mevcut. Toplam 7 fabrikada 1600’ü aşkın çalışanımızla Türkiye için üretiyor, Türkiye’ye değer katıyor, Türk Fındığının en büyük elçisi olarak 100’den fazla ülkede milyonlarca insanla buluşturuyoruz” diye konuştu. Türkiye’nin, Ferrero grubunun en çok değer verdiği ülkelerden biri olduğunun altını çizen Azmi Gümüşlüoğlu “Türkiye’de 1 milyar euroluk bir iş hacmi yürütüyoruz. Burada yaptığımız üretimle 3 kıtada 100’den fazla ülkeye ihracat yapıyoruz. Ferrero olarak Türkiye’nin muazzam potansiyeline inanıyoruz, güveniyoruz. Bu inanç, güven ve gönül rahatlığıyla yatırımlarımıza devam edeceğiz.” dedi.

“Türkiye’de fındık üretiminin kalitesini ve verimliliğini artırıyoruz”

Ferrero Grubu’nun Türkiye’de gerçekleştirdiği en kapsamlı kurumsal sosyal sorumluluk projelerinden birinin 2012 yılından beri sürdürülen ve bu yıl yeniden yapılandırdıkları Değerli Tarım Projesi olduğunun altını çizen Ferrero Türkiye 
Genel Müdürü Azmi Gümüşlüoğlu, “Bu proje ile en iyi tarım uygulamalarını getirerek Türkiye fındık üretiminin kalitesini ve verimliliğini arttırıyoruz” dedi.

Değerli Tarım Projesi kapsamında Doğu ve Batı Karadeniz Bölgesi’nde eğitimleri sürdürdüklerini belirten Ferrero Fındık Şirketi Global Satın Alma Direktörü Stefano Gagliasso ise “Türkiye’nin fındık üretiminde maksimum kaliteyi ve en yüksek verimi yakalaması hedefiyle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bugüne kadar yaptığımız eğitimlerle 34.000 çiftçiye ulaştık, 1.264 yeni çiftçi eğitimi bu yıl içinde yapıldı ve 55 örnek fındık bahçesi geliştirdik. Proje kapsamında, fındık hasatında uygulanan temel tarım teknikleri ile üretimin yaklaşık olarak %30 artabileceğini ve kalitenin önemli ölçüde iyileştiğini görüyoruz. 16/17 sezonunda da ziraat teknisyenleri ve sosyal uzmanlardan oluşan 70 kişilik saha ekibimizle fındık üreticilerine ulaşarak eğitimlerimizi sürdüreceğiz. Türk fındığının dünya pazarlarında hak ettiği yeri alması en büyük idealimizdir. Ferrero Grubu, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da dünyada Türk fındığının en büyük destekçisi olmaya devam edecek.” diye konuştu. 

“Türkiye’de de 12 bin çocuğu harekete geçirdik”

Kinder+Sport Projesi ile de Ferrero olarak çocukları spora yönlendirmek konusunda çalışmalar yaptıklarını belirten Azmi Gümüşlüoğlu “Kinder+Sport programı dünya çapında milyonlarca çocuğu spora yönlendirmeyi amaç edinmiş bir organizasyon. 25 ülkede, 4,1 milyon çocuğa ulaşan Kinder+Sport programıyla 2017 Mayıs ayı itibariyle Türkiye’de de 12 bin çocuğu harekete geçirdik. Fiziksel aktivite ve sporun günlük yaşamların daha çok yer almasını sağlayarak fiziksel ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunmaya çalıştık. Çocukların yaşamında sporu günlük alışkanlık haline getirmelerini ve hareketsiz, sağlıksız bir hayat tarzından uzaklaşmalarını hedefliyoruz” diye konuştu.

“Fabrikamızın bulunduğu Manisa’da yatırım yapmaya devam edeceğiz”

Ferrero fabrikasının bulunduğu Manisa’da, geçtiğimiz yıl çalışanların inisiyatifi ile başlattıkları “Okul Projesi”nde, ihtiyaç sahibi okullara maddi ve manevi destek verdiklerini belirten Gümüşlüoğlu, önümüzdeki dönemde de bu yardımlara devam edeceklerini sözlerine ekledi. 

Çalışan motivasyonunu olumlu olarak etkileyen projede Valiliğin ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın desteği ile ihtiyaç sahibi okullar belirlendi. Bu okulların, bina, tesisat onarımı ve boyama çalışmalarının yanı sıra, çocukların kütüphane, kitap ihtiyacı ile sosyal ve fiziksel aktivite gelişimi için voleybol sahası, çocuk parkı yapımı gibi ihtiyaçları karşılandı. Aynı zamanda Ferrero Türkiye’nin gerçekleştirdiği bu proje örnek proje şeçildi ve globalde fabrikalarımızın bulunduğu diğer ülkelere de örnek oluşturacak. Böylelikle yerelde başlattığımız bu proje dünyaya yayılacak ve ihtiyaç sahibi daha fazla okula ve çocuğa ulaşacak.

Panelde ayrıca GRI (Global Reporting Initiatives) organizasyonu parametrelerine göre hazırlanan ve en yüksek seviye olan A+ derecesine sahip olan rapor kapsamında beslenme, sağlıklı yaşam, doğa koruma ve sürdürülebilirlik çalışmaları konusunda konuşmalar yapıldı.   

Ferrero Hakkında
Ferrero, 1946 yılında İtalya’nın Alba kentinde kuruldu. Bugün Grup 10 milyar Euro’yu aşan toplam iş hacmi ile şekerleme pazarının pazar liderlerinden ve küresel çikolata pazarının en büyük şirketlerinden biridir. 53 ülkede 40 bin çalışanı olan Ferrero, dünya genelinde 22 üretim tesisine ve 9 tarım şirketine sahiptir. Grup, 19. fabrikasını 2013 yılında Türkiye'de Manisa şehrinde kurmuştur. Ferrero’nun ürünleri 160’dan fazla ülkede tüketici ile buluşmaktadır. Ortak anıların ve geleneklerin parçası haline gelen markaları 

nesilden nesile aktarılıp, kimi bölgelerde kültürel ikon haline gelmiştir. Sosyal Sorumluluk, Ferrero’nun DNA’sında mevcuttur. Ürün tazeliği ve yüksek kalitesi, en iyi ham maddelerin seçimi, sürdürülebilir tarım yöntemleri, ve bitmeyen araştırma ve inovasyon tutkusu Ferrero’nun başarısının en önemli unsurlarını oluşturmaktadır. Ferrero, Ferrero Vakfı, Michele Ferrero Girişimcilik Projeleri ve Kinder+Sport Programı ile yerel toplumların gelişimini desteklemektedir.