FETÖ'nün 15 Temmuz Darbe girişimi sonrası yaptığı hainlikler birer birer gün yüzüne çıkıyor. FETÖ'nün eksi Kafkasya koordinatörü Hayati Küçük paralel yapının Türkiye'nin sırlarını nasıl Batı ülkelerine servis ettiğini ve örgüt içindeki işleyişi anlattı. 
 
MAĞDUR EDEBİYATI
 
 “FETÖ Büyük Ortadoğu Projesi’nde Türkiye’den toprak alınması dahil büyük Kürdistan devleti kurulması dahil planlarının bütününde ABD’ye güzelim Türkiye’yi sunacaktı" diyen Küçük, “Türkiye’nin içinde önümüzdeki dönemde sözde mağdurlar ABD ve Avrupa Birliği’nden destekle gezi olaylarına benzer olaylar yaşanabilir. Hali hazırda Türkiye’de darbe olsun diye uğraşıp yurtdışına kaçanlar gittikleri ülkelerde mağdur edebiyatı yapıyorlar. Yurtdışındaki kamuoyunu bu şekilde inandırdı bunlar” şeklinde konuştu. 
 
SİYASİLERE MAAŞ 
 
FETÖ'nün dünyanın her ülkesinde kapalı zarflar dağıtığını belirten Küçük, "X ülkenin Milli Eğitim Bakanına o ülkenin verdiği maaşın iki katı maaşını verdik. Böylece iyot gibi o ülkede açığa kavuşuyorsunuz. Anayasa Mahkemesi başkanlarından tutun da bakanlara kadar. Bunun adı rüşvet ama biz maaş diyorduk. Bir de cemaatin karakutularına karşı ciddi çok büyük bir tehdit var. Eğer konuşursan dışarıdaki ailesine bir şey olur şeklinde” ifadelerini kullandı. 
 
Devlet liderlerine mektup gönderdi
 
Küçük, “Maalesef  FETÖ’nün adamları kadar eğer Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin diplomatları devletine fedakârlık yapsa biz bu işi bitiririz. FETÖ’nün en büyük karargâhı Dışişleri Bakanlığı’dır. Bunu açık ve net söylüyorum. Devletimize kendimizi adamamız lazım. Adam kaçıyor her şeyi terk ediyor adam kaçtığı yerden de mücadelesini sürdürüyor. FETÖ etkisi altına aldığı devlet başkanlarına maddeler şeklinde yapılması gerekenleri iletiyor. Maalesef FETÖ Türkiye’ye karşı siyaseti kendisi belirliyor” dedi. 
 
Özel ekip kurmuşlar
 
İnsanların yatak odaları gözleniyor diyen Küçük, “FETÖ öyle bir ekip kurmuştur ki aklınız hayaliniz bile almaz. Kendisine inanmış FETÖ’ye canını vermiş abla gurubun içinden özel seçilmiş sözde cennetin en güzel köşelerini yakalamak için onun bunun yatağına giren ablalar var. Bunun en çirkini en kötü örneği bizim ülkemizde de yaşandı.
 
Hayatı yalan dolan
 
Hayati Küçük,  Fetullahçı Terör Örgütü'nün Lideri Gülen'in karakterini çok iyi bildiğini belirterek, "Ben bu adamın bütün hayatının yalan ve dolan üzerine kurulduğunu biliyorum" ifadelerini kullandı. 
 
REHBERLİK HİZMETİ!
 
Küçük, “FETÖ’nün psikolojik danışmanlık servisi var. Biz buna ‘Ser Rehberlik’ diyoruz. Bu Ser rehberler insanlar tutuklanmadan önce nasıl hareket etmeleri gerektiğini öğretiyor ve söylüyorlar. Bir de ben cezaevlerinde infazlardan korkuyorum. ”dedi.