61SAAT Özel- Analız haber…

KTÜ’de FETÖ soruşturmasından göz altına alınanların bir bölümünün gözaltı süresi devam ediyor. Göz altında olanlar bugün 10’ncu güne girdi.
Polisin KTÜ’de göz altına aldığı, Hakimin de tutuklamasına karar verdiği FETÖ’cü terör örgütü mensupu KTÜ’lülerin evinde yapılan aramalarda;

-Fotoğraflar
-Mail yazışmaları
-Şifreli notlar
-Evde bulunan sim kartları

Gibi ip uçları verecek bütün detaylar özel sorgu ekibi tarafından titizlikle inceleniyor.
Bu arada göz altına alınanların her türlü insan ve hukuk hakkına da riyaret ediliyor. Edinilen bilgilere göre polis henüz göz altındaki bazı isimlerin avukatları ile görüşmesine izin vermiyor.

Polisin KTÜ’deki FETÖ operasyonunda elindeki veri daha önce terörle mücadele ekiplerinin 17/25 Aralık darbesinden sonra yaptığı soruşturmalardan oluşuyor.
Bilindiği gibi bu soruşturmaya YÖK izin vermemiş, Trabzon’da FETÖ soruşturmasından görevden el çektirilen savcı da açığa alınmıştı.
Şimdi polis elindeki bu soruşturma dosyasından hareket ederek FETÖ operasyonuna yön veriyor.
Bu arada Trabzon polisi, Ankara emniyeti vasıtası ile YÖK’de Trabzon savcılığının soruşturma dosyasına hangi gerekçeler ile izin verilmediğine dair bir soruşturma yapması da istendi. Bu soruşturma sonucunda YÖK’de de bazı göz altıların olabileceği belirtiliyor. Bilindiği gibi söz konusu dosyaya soruşturma izni vermeyen Yavuz Ataç, 15 temmuz sonrası görevinden alınmıştı. Ataç 15 Temmuz’dan önde KTÜ yönetimi tarafından Trabzon’a davet edilerek başkanlık sistemi konusunda konferans vermişti. Şimdi tüm bu bağlantılar polisin soruşturması kapsamında.

BAYKAL VE HAKYEMEZ’LE GÖRÜŞÜLDÜ

FETÖ operasyonunun KTÜ’de başlamasından sonra soruşturmayı yürüten polis ekibinden deneyimli ekip KTÜ rektörü Süleyman Baykal ve yardımcısı Yusuf Şevki Hakyemez ile geçen hafta içinde iki kere yüz yüze bir görüşme yaptı. Bu görüşmede, özellikle FETÖ operasyonunda aramalarda ele geçen notlar üzerinde bilgi alışverişi yapıldı.

SAVCILIK, FUAT ADIGÜZELİN’İN AÇIKLAMASINA RESEN SORUŞTURMA AÇABİLİR
Bu arada, Kızılay’ın görevden aldığı şubesini da kapattığı Trabzon şube başkanı Fuat Adıgüzel’in FETÖ’cü öğrencilerin adını KTÜ’den aldık demesini, Trabzon Cumhuriyet savcılığı ihbar olarak kabul edecek mi?
Konu ile ilgili görüşlerine başvurduğumuz hukukçular Adıgüzel’in açıklamalarının ihbar kabul edilebileceğini savcılığın isterse resen soruşturma açabileceğini söyledi.

İÇERDEKİLER ÇÖZÜLÜRSE
Polisin 10 güne yakın adeta iğne ile kuyu kazar gibi KTÜ’de yaptığı soruşturmanın her an ikinci dalgasının da gelebileceği yönünde tahminler var. Polis içerdekiler çözülmesi halinde KTÜ’de FETÖ’cü terör örgütünün yapılaşmasının çökeceğine inanıyor.

ABD’YE KADAR UZANDI
Polis, KTÜ’deki soruşturmasında özellikle ABD ve Kanada’ya bilimsel araştırma ile ilgili olarak giden öğretim üyeleri üzerine yoğunlaştı. Bu öğretim üyelerinin bilimsel araştırma gerekçeleri, tezleri ve bağlantıları ciddi şekilde değerlendiriliyor. Geçen hafta polis elindeki verileri Baykal ve Hakyemez ile paylaştı ABD ve Kanada’ya giden öğretim üyelerinin görevlendirme gerekçeleri  ve harcırahları konusunda bilgiler aldı. İddia o ki, devletin parası ile ABD ve Kanada’ya gidenlerin çoğunluğunu FETÖ’cüler oluşturuyor ve bu isimler terörist başı FETÖ’ye de ABD’de bağlılıklarını bildirdiklerine dair verilere ulaşılmaya çalışılıyor.

İLGİNÇ FOTOĞRAFLAR İDDİASI
Bu arada, 61saat.com’un edindiği bilgilere göre KTÜ’de öğretim üyelerinin evinde yapılan araştırmadı, FETÖ ile birlikte çekilmiş fotoğraflara da rastlandı. Bu fotoğraflar da delil olarak dosyalara konacak.Bu  fotoğrafların birinde dekan düzeyinde isimlerin FETÖ’nün elini de öptüğü görüntüsü var.

AİLELERİ DE SORUŞTURMA KAPSAMINDA
Göz altında bulunan ve tutuklanan profesör düzeyindeki öğretim üyelerinin özellikle kız ve erkek çocukları da soruşturma kapsamında. Polis bu konuda da derin bir araştırma içinde.

YÖK’ÜN GERİ DÖN ÇAĞRISINA RAĞMEN
Bu arada, 15 Temmuz sonrası yurt dışındaki bütün öğretim üyelerinin yurda çağrılması ile ilgili YÖK kararına KTÜ’de bazı öğretim üyelerinin uymadığı görüldü. Polis bu isimleri de rektörlükle yaptığı çalışma sonrası belirledi. Bu isimlerin çalışma odasında ve evinde de aramalar yapıldı.

GÖZ ALTINDKİLER HAFTA SONU SAVCILIĞA ÇIKAR
Halen emniyette göz altında tutulan KTÜ’lü öğretim üyelerinin hafta sonu savcı sonra da hakim karşısına çıkması bekleniyor.

MEHMET ŞENTÜRK KONUŞTU
Bu arada halen gözaltında bulunan Prof. Dr. O.P’nin avukatı Şentürk
 Müvekkili ile ilgili olarak 61saat.com’a şu açıklamayı yaptı. “Hukuk büromuzdan bir avukat arkadaşımız önceki gün O.P ile konuştu. Savunmasını verdi. Artık savcılığa çıkmasını bekliyoruz. Daha fazla gözaltında tutulmamasını bekliyoruz. Bir an önce savcılığa çıkması yönünde istediğimiz var tahminimiz o ki bugün yarın savcılığa çıkacak.