KTÜ’de iki dönemden bu yana personelden sorumlu rektör yardımcılığı yapan akil adam Yusuf Şevki Hakyemez’in KTÜ’deki FETÖ’cü terör örgütüne yönelik operasyonda kilit rol üstlendiği belirtildi.

KTÜ’de 4 yıl bizzat personel alımlarından sorumlu olan Hakyemez güvenlik güçlerine verdiği bilgiler eşliğinde polis iz sürüyor.

Hakyemez’in son rektörlük seçimlerinde FETÖ’cü terör örgütü mensuplarının Orhan Aydın’a oy verdiğini tespit etmiş bunu da medyaya açıklamıştı. Savcılık şimdi bu açıklama çerçevesinde Hakyemez ile ortak çalışıyor. Hakyemez’in FETÖ’cülerin kime oy verdiğini bildiğini açıklamasından sonra savcılık bu yönde soruşturmasına ağırlık verdi.

HAKYEMEZ’İ ÜZEN GÖZALTI

Bu arada gerek KTÜ üst yönetimi gerekse Yusuf Şevki Hakyemez’i derinden üzen bir göz altının sonucunun ne olacağı merak ediliyor. Prof Dr O.P’vanın göz altına alınması ve hala göz altında tutulmasına başta Hakyemez ve KTÜ yönetimi derin üzüntü içindi. Bilindiği gibi O.P son rektörlük seçimlerinde Baykal’ın yanında kesin tavrını koymuş hatta, rektör yardımcısı olarak da atamasının yapılacağına kesin gözü ile bakılıyordu. O.P’nin avukatlığına yapan Mehmet Şantürk, kısa sürede O.P’nin masum olduğu ortaya çıkacak dedi.