Törene Vali Kızılcık’ın yanı sıra Garnizon Komutan Vekili Albay Dursun Ertuğrul, Vakfıkebir Kaymakamı ve Belediye Başkanı, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, koruma ve bakım altındaki çocuklar ve vatandaşlar katıldı.

Ülkemizin daha yaşanılabilir bir hale gelmesi adına gençler ile birlikte fidan dikimi gerçekleştirdiklerini kaydeden Vali Kızılcık, “Daha yaşanılabilir ve örnek bir ülke haline gelebilmek için geleceğimizin teminatı yavrularımız tarafından dikilecek bu fidanlar, bugünü daha da anlamlı hale getiriyor. Çocuklarımız gibi bu fidanlarda iyi bakılırsa büyürler, gelişirler ve ülkemizin daha yeşil olmasına katkı sağlarlar. Bizim en değerli varlıklarımız olan çocuklarımız da aynı şekilde ne kadar üzerinde durulursa toplumumuz o kadar güçlü olur” şeklinde konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı ortaklaşa gerçekleştirdikleri protokol ile hayata geçirilen ’14 Bin Çocuk 14 Bin Fidan’ Projesi’nin son derece önemli olduğunu ifade eden Vali Kızılcık, “ Bu proje çerçevesinde ülkemiz daha yaşanılabilir bir hale gelecek, aynı zamanda fidan yetiştirilmesinde duyarlılık oluşturulacak. Bu duyarlılığın oluşturulmasında başta Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, değerli Bakanlarımız ve il müdürlüğü personellerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Vakfıkebirli hemşerilerine seslenen Vali Kızılcık, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: “Vakfıkebirli hemşerilerimize sesleniyorum. Lütfen bu fidanlara sahip çıkalım. Onlar aynen çocuklarımıza göstermiş olduğunuz ihtimam gösterilmeyi beklerler. Onların bakımları sağlıklı yapılırsa Vakfıkebir’imiz ve Trabzon’umuz daha yaşanılabilir bir hale gelir”

Konuşmaların ardından Vali Kızılcık, koruma ve bakım altındaki çocuklar ile birlikte fidan dikimi gerçekleştirdi.