Proje Koordinatörlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, tarımsal ihraç ürünleri arasında ilk sırada yer alan fındıkta, üretimden ihracata kadar her aşamada kazanımı sağlamak amacıyla yapılan ve yapılacak çalışmaları kamuoyuyla paylaşmak ve buna bağlı bilinç oluşturmak için düzenlenen teşvik yarışmasının 1 Temmuz- 31 Ekim 2012 tarihleri arasındaki yayınları kapsayacağı belirtildi.

Gazete, dergi, radyo, televizyon, internet yayıncılığı şeklinde konu ile ilgili haber, fotoğraf, makale, araştırma-inceleme ve röportajların değerlendirmeye alınacağı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Trabzon Gazeteciler Cemiyeti, Trabzon Ticaret Borsası, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Oltan Gıda Maddeleri İhracat-İthalat ve Ticaret Ltd. Şti. temsilcilerinden oluşan jüri, Kasım ayında değerlendirme yaparak sonuçları açıklayıp, ödül törenini aynı ay içinde organize edecektir. Yarışma jürisi, değerlendirmeyi, söz konusu süre içinde yapılan yayınları dikkate alarak yapacaktır. Eserlerin 9 Kasım 2012 tarihine kadar Trabzon Ticaret Borsası Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'ne teslim edilmesi gerekmektedir."