Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Meclis Başkan Vekili ve Fındık Komitesi Başkanı Evren Enginyurt, serbest piyasada fındık fiyatının 16 liraya yükseldiğini belirterek, “Fındık fiyatı Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdı” dedi.

Düşük fındık rekoltesi nedeniyle fiyatların her geçen gün arttığını belirten Enginyurt, bu yıl fındığın fiyatını üreticinin belirlediğini kaydetti. Enginyurt, fiyatların daha da artacağını tahmin ettiklerini dile getirerek, "Sezonu 10 liradan açmıştık. Daha sonra fiyatlar gün geçtikçe artmaya başladı. Eylül başında serbest piyasada 13 lira olan kabuklu fındığın fiyatı Ekim ayında 15 lira seviyelerine kadar yükseldi. Bugünden itibaren fındık 16 liradan işlem görmeye başladı. Yakın zaman içinde 18 liraya, daha sonra 20 lira olmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Serbest piyasada çok az miktarda fındık kaldığını, 20 lira beklentisindeki üreticilerin ürünlerini pazara indirmediğini dikkat çeken Enginyurt, “2014-2015 rekoltesinin de düşük olacağı ortaya çıktı. Avrupalı alıcının da elinde fındık kalmadığı gibi piyasada da fındık kalmadı. Fındık sektörü büyük bir stres içine girdi. Neler olacak bakalım göreceğiz” şeklinde konuştu.