61SAAT HABER SERVİSİ - Ortahisar Ziraat Odası Başkanı Mustafa Bekar, “Çok mutluyum, gururluyum. Bu mücadelede bizi eleştirenlerde oldu. Ne kadar haklı olduğumuz ortaya çıktı. Bu haklılığımızın tescilidir. Üreticimizin hakkıdır. Bu mücadele sonunda aldık. Devlet gereğini yapmıştır, inşallah bundan sonra bu fiyatlar taban fiyat olur. Daha farklı adımlar atılarak bu iş tam kesin çözüme ulaştırılır. Ben gerçekten gururluyum. Verdiğimiz mücadelenin sonunda emeğimizin karşılığını almak çiftçimiz adına almak bizi son derece memnun etmiştir. 

MİTİNG YAPIN DEDİLER AMA BİZ... 
Hiç bir zaman kimseyi karalama, küçük düşürme gibi eylemimiz olmayacak. Bize, “Miting yapın” diyenlere biz “Hayır devletimiz bu zor durumlardan süreçlerden geçerken, sokağa döktürmek yakışmaz.  Biz medeni şekilde isteklerimizi, yapılması gerekenleri medeni şekilde anlatacağız” dedik. 
Bunun için çok büyük mücadele verdik. Gerek Milletvekillerimiz verdi, hem iktidar partisinin mücadelesi, hem muhalefet partilerinin gayretleri ve sonuca ulaşmıştır” dedi. 

FİSKOBİRLİK’İN DEVREYE SOKULMASI... 
Fiskobirlik’e TMO’dan teminatla verilecek 10 bin ton fındığın önemin de dikkat çeken Bekar, “Fiskobirlik’in devreye sokulması, devletin desteğiyle eliyle bu işe yön göstermesi gerekiyor. Fındığın sahibi olması gerekiyor. Ferrore alacak tabiki biz ona karşı değiliz. Ama çiftçinin ezilmesine karşıyız. Fiskobirlik güçlendirip devreye sokulursa, ikinci bir Ferrore ayarında güçlü bir fındık alıcısı olarak piyasaya çıktığında fındık 17 – 18  TL çıkabilir.” Dedi.