Karadeniz Fındık Mamulleri İhracatçılar Birliği (KFMİB) Başkanı Edip Sevinç, ülke imajına ve fındık sektörünün geleceğine zarar vermekten tüm kesimlerin kaçınması gerektiğini ifade etti.
Sevinç, yaptığı yazılı açıklamada, fındık bahçelerinde meyvenin görülme döneminin başlamasıyla spekülasyonların da hız kazandığını savundu.

Prensip olarak 2016 rekoltesi konusunda bir açıklama yapmadıklarını belirten Sevinç, şöyle devam etti:

"Fındık üreticilerine yanlış bilgi verenler yine harekete geçti. Geçmişte üreticiye yanlış bilgi veren çevrelerin, eski huylarından vazgeçmeye niyetli olmadıklarını görüyoruz. Üreticilerimiz bunlara karşı dikkati olmalıdır. Biz rekolte konusunda hiçbir imada dahi bulunmadık. Artık üreticilerimiz kendi gözlemlerini yapabilecek bilgi ve tecrübeye sahip. Bahçelerde gözlem yaparak kendileri kanaatlerini kolaylıkla oluşturabilecek seviyededir."

Sevinç, üreticilerin, zarara uğramamak için dikkatli olmaları gerektiğini kaydederek, "Kimsenin kısa vadeli menfaatler uğruna geçmişte olduğu gibi yanlış bilgilerle üreticiye zarar vermemesi gerekir. Gerçekler sonuçta nasıl olsa ortaya çıktı ve çıkacaktır." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin her sektörde olduğu gibi fındıkta da büyük ve itibarlı bir ülke olduğunun unutulmaması gerektiğine işaret eden Sevinç, ülke imajına ve sektörün geleceğine zarar vermekten tüm kesimlerin kaçınması gerektiğini belirtti.