Ülkemizin ve Trabzon’un önemli tarımsal ihraç ürünlerinden olan fındığa Trabzonspor’un desteği bu sezonda sürüyor.

Fındığın tanıtımına, dolayısıyla tüketimine destek olmak amacıyla Trabzon Ticaret Borsası’nın desteği ile “Trabzonspor’un Resmi Yiyeceği Finduk” Sloganı ile 2009-2010 sezonunda başlatılan kampanya aralıklı olarak bu sezona kadar sürdürüldü.

Borsa tarafından hazırlanan ve Trabzonsporlu futbolcuların 30-40 gram kavrulmuş iç fındığın yer aldığı paketleri, iç ve dış sahadaki tüm maçlarda tribünlerdeki seyircilere atması ile uygulanan kampanya, bu sezon aralıksız tüm maçlarda devam edecek.

Kampanya kapsamında kaliteli iç fındıklardan hazırlanan paketlerin içinde fındığın sağlık açısından yararlarının da yer aldığı broşürler bulunuyor.

Trabzonspor Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, Trabzonspor’un ülkemizin ve bölgemizin zenginliklerinin ve güzelliklerinin tanıtımı noktasında duyarlı olduğunu belirterek, fındık gibi milli bir ürünün tüketiminin artmasına katkı sağlayacak uygulamayı bu yüzden önemsediklerini söyledi.

Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan’da, Trabzonspor ile fındığın sadece Trabzon değil, bölgemiz ve ülkemiz için çok önemli olduğuna dikkat çekerek, “Fındıkta iç tüketimi arttırmalıyız. Bunun için tanıtım çok önemli. Bu konuda borsa olarak çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Ama Trabzonspor’un yapmış olduğu bu uygulama bizim için takdire değerdir” dedi.