Fındıkta alan bazlı gelir desteği için başvuru süresi uzatıldı. Konu ile ilgili bir açıklama yapan AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, “Fındık Üreticilerine Alan Bazlı Gelir Desteği Ödenmesine Dair Bakanlar Kurulu Kararı gereği 2015 yılı ürünü fındık alan bazlı gelir desteği müracaatları, 01 Nisan 2016 tarihinde sona ermişti. Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararına göre, 2015 üretim yılında çiftçi kayıt sistemi ve fındık kayıt sistemine kayıtlarını yaptırmış üreticiler için fındıkta 2015 yılı ürünü alan bazlı gelir desteği için son başvuru tarihi 28 Ekim 2016 tarihine kadar uzatıldı” dedi.
 
Milletvekili Muhammet Balta sözlerini şöyle sürdürdü: “ Trabzon’da bu dönemde, müracaat eden “59 bin 087 üreticiye 95 milyon 241 bin 076 TL” alan bazlı gelir desteği ödemesi yapılmıştı. 2015 yılı müracaatlarının 2015 üretim yılı çiftçi kayıt sistemi (ÇKS) kayıtları sona erdikten sonra başlaması nedeniyle bazı çiftçilerimiz zamanında müracaat edemediler. Trabzon genelinde 2 bin 118 fındık üreticisinin ÇKS kaydı olduğu halde öngörülen süre içinde müracaat edemediği tespit edilmiştir. Söz konusu çiftçilerimizin mağduriyetinin giderilmesi amacıyla başvuru süresinin 28.10.2016 tarihine kadar uzatılması için Bakanlar Kurulu Kararı Değişikliği Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.”
 
Fındık alan bazlı gelir ödemesinden yararlanmak isteyen üreticilerin başvuru öncesinde Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kayıtlarını güncellemeleri gerekiyor. Üreticiler ancak bundan sonra alan bazlı gelir desteği için başvuruda bulunabiliyorlar.