Fındıkta 2.Bölge olarak nitelenen Batı Karadeniz'de son tespitlere göre, Sakarya'ya 75 bin, Düzce'de 65 bin, Zonguldak'ta 25 bin, Kocaeli'nde ise 10 bin dönümlük bir alanda üretim yapılır hale geldi.
 Fındığın dalında tamamen olgunlaştırılarak yerden hasat makinesi ile toplanmasının giderek yaygınlaştığı bölgede, kurutma işlemi de özellikle yağmurların etkili olduğu dönemlerde makine ile yapılır hale geldi.
 Birkaç yıl önce yurt dışından getirilen kurutma makineleri, son yıllarda yurt içinde akaryakıt, katı yakıt ve LPG ile çalışan modelleri ile üretilmeye de başlandı.
 Ferrero Fındık tarafından Değerli Tarım uygulamaları kapsamında bu yıl toplam 50 kurutma makinesi, belediyeler, muhtarlıklar, Ziraat Odaları ve işletmecilere ücretsiz olarak tahsis edilerek, üreticinin hizmetine sunuldu.
 Fındık hasadının devam ettiği Sakarya ve Düzce'de toplam 23 makine ile kurutma işleminin sürdürüldüğünü belirten Ferrero Değerli Tarım Direktörü Ersin Arısoy, kurutma makinelerine yoğun bir talep bulunduğunu, bu nedenle kurutma için üreticilerin önceden sıra alması gerektiğini söyledi.
 Fındıklar zuruflu olarak serilip patosa vurulup, tartılıp nemleri ölçüldükten sonra kurutma işlemine tabii tutuluyorlar. Kurutma işlemi fındığın nem oranına göre 8 ile 24 saat arasında değişebiliyor.