Fındıkta Budama Kursu’na katılan kursiyerlere, düzenlenen törenle sertifikalar dağıtıldı. Fındıkta budama kursuna katılan 111 kursiyerden 83 kursiyere sertifikaları Akçaabat Belediyesi Kültür Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen törenle verildi.

Törene;  Akçaabat Kaymakamı, Akçaabat Belediye Başkanı, Trabzon İl Gıda Tarım Hayvancılık Müdürü, Akçaabat Ziraat Odası Başkanı, Akçaabat Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, kültür Müdürlüğü, Çarşıbaşı Ziraat Odası Başkanı, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi, Halk Eğitim Merkezi Müdürü, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü ve kursiyerler katıldı.
İlçemizde göreve geldiği günden itibaren tarım ve hayvancılığa önem veren kırsal kalkınma adına tüm projeleri destekleyerek yapılan eğitim çalışmalarına bizzat katılan Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, "Fındıkta verimin arttırılmasına yönelik programlar bizim önceliğimizdir. Bu eğitim programına katılan üreticilerimizin istekli ve öğrenmeye açık oluşu bizleri çok memnun etti.” dedi. 

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen ise yaptığı konuşmada, kurduğumuz Akçaabat Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü olarak bugüne kadar Ziraat Odasının yaptığı çalışmalara ve faaliyetlere destek verdiklerini belirterek, "Destek vermeye devam edeceğiz" dedi.
Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüboğlu, fındıkla ilgili eğitim çalışmalarına devam ettiklerini belirterek, " Biz Ziraat Odası olarak, Akçaabat Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ve bütün paydaş kuruluşlarla birlikte her alanda çiftçilerimize faydalı olmak için uğraşıyoruz. Kalitede farkındalığı ortaya koyup çiftçilerimizin gözüne hitap etmesini sağlayarak çiftçilerimizin de bu şekilde fındık tarımı yapması konusunda ilçemizde farkındalık oluşturmak için çalışmalarımıza hızlı bir şekilde devam ediyoruz."dedi. 
Yapılan konuşmaların ardından başarılı olan kursiyerlere sertifikaları verildi.