İlçeye bağlı Evkaf Mahallesi’nde üretici Necati Karamolla’ya ait bahçede gerçekleştirilen programa İl Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Nusret Şahin, Fatsa İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erkan Ayaz, Fatsa Ziraat Odası Başkanı İbrahim Ethem Kibar, ziraat mühendisleri ve üreticiler katıldı.

Uygulamalı eğitim sonrası açıklamalarda bulunan Fatsa Ziraat Odası Başkanı İbrahim Ethem Kibar, “Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Fındık Tanıtım Gurubu tarafından projelendirilen, ‘Fındık Yetiştiriciliğinde Budama Elemanı Benim’ adlı uygulamalı eğitim programını yoğun bir katılımla gerçekleştirdik.
Böyle faydalı bir eğitime katılım sağlayarak budama sertifikası almaya hak kazanan üreticilerimizi tebrik ederim. Bu tür uygulamalı eğitimlere çok önem veriyoruz. Ayrıca bu projenin başlatılmasında ve yürütülmesinde emeği geçen herkese bölgemiz çiftçileri adına teşekkür ederim” dedi.

Program sonrası toplantıya katılan çiftçilere hediye olarak budama makası, yağmurluk, şapka ve fındık yetiştiriciliği kitabı verildi.