Trabzon Balık haline bugün itibariyle bol miktarda hamsi gelirken, balıkçı esnafının pek rağbet göstermediği ifade edildi. Balık Halinde hamsinin yanında diğer balıklarda da artış gözlemlenirken, fiyatların düşüş yaşadığı belirtildi. 

Yaklaşık 150 senedir balıkçılık mesleğini devam ettiren Denizer Balıkçılık'ın Yönetim Kurulu Başkanı Recep Denizer konu hakkında açıklamalarda bulunarak, bugün itibariyle bol miktarda hamsinin olduğunu ve fiyatların ise üçte bir seviyesine kadar gerilediğini dile getirdi. 

Fiyatı Düşmesine Rağmen Satışlarda Sıkıntı Yaşanıyor
Fiyatların bu kadar düşmesine rağmen hamsi satışında sıkıntı yaşadıklarını ifade eden Denizer, her geçen senenin bir önceki seneyi arattığını belirtti. Bu sene istenilen randımanın alınamadığının altını çizen Denizer, söylenecek çok fazla şey olmadığını, ortamın herşeyi gözler önüne serdiğini işaret etti. 

Yetiştiricilere daha çok önem düştüğünü kaydeden Denizer, halkın yetiştirilen balıkları yemek zorunda kaldığını ve buna mecbur olunduğunu belirtti. Denizer, hamsinin genel olarak Gürcistan tarafından geldiğini ve burada da oldukça kısıtlı yerlerde avlanma yapıldığını bildirerek, bugün hamsinin bol olduğunu fakat esnaf olmadığı için satış konusunda sıkıntı yaşadıklarını söyledi. 

Sezonun bitmesine 15 ila 20 gün olduğu düşünüldüğünde, artık bitti denilebileceğini bildiren Denizer, bundan sonra istavrit, mezgit, barbun ve kalkan gibi diğer balık çeşitlerine bakılacağını sözlerine ekledi. 

Fiyatı 20 Liradan 5 Liraya Kadar Düştü
Öte yandan Trabzon tezgahlarında hamsinin kilo fiyatı 5 TL seviyesine kadar geriledi. Birkaç gün öncesine kadar kilosu 20 liradan alıcı bulan hamsi, fiyatının düşmesine rağmen çok fazla tercih edilmedi.