Yaz aylarında satışların sezona göre değiştiğini belirten firma sahipleri şehri terkeden öğrencilerin boşluğunu tatilcilerin doldurduğunu ifade etti.





Hakan GÜRSOY (JEANERATİON)

Satışlar beklentilerimiz doğrultusunda ilerliyor. Öğrencilerin gidişi bizi çok etkilemiyor Erkeklerde parliament bayanlarda pempe tonları ürünlerimiz daha çok ilgi görüyor.





Sacid DİNÇER (AKÇAY DÖNER)

Satışlarımız gayet iyi, beklentilerimzi doğrultusunda. Hafta sonu daha yoğun oluyoruz. Öğrencilerin gidişi bizi çok etkilemedi. AVM’de yapılan etkinlikleri işlerimize olumlu yönde katkı sağlıyor. Genelde rutin bir atışımız var.





Regaip BAKIRHAN (BERNARDO)

Satışlerımız iyi. Geçen seneye göre çok daha iyi durumdayız. Trabzon halkı her zaman kaliteye önem veriyor ve bizi tercih edenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Müşterilerimize teşekkür ediyoruz. En çok yemek takımlarımız satıyor. Yazın daha yoğun oluyoruz.  





Adnan ÖZEN (SWATCH)

Yaz sezonu ile satışlarımız açıldı, müşteri potansilemiz iyi. Kampanyalarla satışlarımızı destekliyoruz. Çevre illerden iyi bir potansiyele hitap ediyoruz. Bayan ürünlerine ve renkli ürünlere daha çok ilgi var. Özellikle turkuaz ve beyaz renkli ürünlerimzi daha çok ilgi görüyor.





Ümit TERZİ (ADİL IŞIK)

AVM’nin içinde yer almamız satışlarımızı olumlu yönde etkiliyor. Geçen seneye oranla turist sayısı azalıyor. Arap ve İranlı turist müşteri sayısı geçen seneye oranla düştü. Hafta sonu daha yoğun oluyoruz. Komşu illerden gelen çok sayıda müşterimiz var. Öğrencilerin gidişi bizi çok etkilemedi. Kemik renler ve canlı renkler bu sene revaçta.





Mehmet AKAN (CACHAREL)

Satışlarımız beklentilerimz doğrultusunda ilerliyor. En yoğun günlerimzi Cumartesi ve Pazar. Hafta içi haftasonuna kıyasla durgun geçiyor. AVM’ler yaşam merkezidir Konseptimizdeki her kesime hitap etmemiz gerekiyor. Bunun içinde kampanyalar düzenliyoruz.





Miraç EGE (D’S DAMAT-TWEEN)


Satışlarımız iyi. İndigo ve pro renkler daha çok rağbet görüyor. Slimfit pantolonlar ve 110 gramlık hafif gömlerklerle müşterilerimzin taleplerine cevap veriyoruz. Öğrencilerin gidişi bizi etkilemez. Bu sene turist sayısında azalma var.





Neslihan BULUT (NIKE)

Satışlarımız hedeflerimizle doğru orantılı seyrediyor. Trabzon halkı artık spor ürünleri almayı da tercih ediyor. Ürün çeşidi ve görsellik olarak iyi bir konumdayız. Öğrencilerin gidişi işlerimizi azaltabiliyor. AVM’lerde yapılan etkinlikler işlerimize olumlu yansıyor. NIKE zaten bir dünya markası. Ve çok tercih edilen bir ürün. En çok kırmızı renkli ürünlerimiz rağbet görüyor.





Mehmet ÖZTÜRK (MAVİ)

Öğrencilerin gidişi bizi çok etkilemiyor. Yazın gelen gurbetçiler öğrencilerin açığını kapatıyor. Forum bir cazibe merkezi. Tanıtıma çok ihtiyacı olduğunu sanmıyorum. Forum sosyal etkinlikleri ile de Trabzon da büyük bir açığı kapatıyor.



Gülen KARA (CODENTRY)

Satış oranlarında bu yıl geçen yıla oranla hedeflerimizin gerisindeyiz çünkü  ramazan ayı geliyor diye insanlar tatile erken çıkıyor. Öğrencilerin gidişi bizi etkiliyor. Yazlıkçıları bekliyoruz. Geçen seneye oranla bu yıl turist sayısında azalma var. AVM tarafından yapılan etkinler işlerimize olumlu yansıyor. Bu yıl en çok satılan renkler turuncu ve asit yeşili.




Ceyda ÇAVDAR (VODAFONE)

AVM’de  yer almak için geç bile kalmışız. AVM’lerde beklentilerimz fazlasıyla karşılanıyor.  AVM yönetimi ismimiz ve duyulmamız açısından biz eve yeni açılan işletmelere çok yardımcı oluyor. Öğrencilerin gidişi bizi etkiliyor fakat yaz tatili için şehrimize gelenler bu açığı kapatıyor. Geçen seneye oranla turist sayısında azalma olduğunu gözlemliyoruz.