Fransa’nın Le Mans kentinden yaklaşık 17 ay önce başladığı yolculuk sonrasında yürüyerek Türkiye’ye ulaşan Thomas Guilmin, Trabzon’a ulaştı. 11 Şubat 2011 yılında yürüyerek başlattığı yolculukta ulaştığı 20’inci ülkenin Türkiye olduğunu ifade eden Thomas Guilmin, hedefinin 61 ülke gezmek olduğunu söyledi. Yaklaşık 12 yıl önce geçirdiği bir trafik kazasında ağır şekilde yaralanarak, 10 yıl koltuk değnekleri ile gezmek zorunda kalan Thomas Guilmin, tekrar eski sağlığına kavuşmasını ve rahatça yürüyebilmesini olağanüstü olarak değerlendirdi. Thomas Guilmin, koltuk değneklerinden kurtuluşunu kutlamak adına başlattığı bu yolculukta her gün 20 kilometre yürüyerek ve zaman zaman otostop çekerek bu güne kadar 19 ülke gezerek Türkiye’ye ulaştı. Türkiye’de İstanbul, Ankara, Adıyaman gibi birçok ili gezen Thomas, son olarak Trabzon’a geldi.



Ülkesinde yerel bir radyo kanalının da yolculuğunu takip ettiğini ve Trabzon’da birkaç gün gezeceğini söyleyen Thomas Guilmin, buradan Gürcistan’a daha sonra Ermenistan ve İran’a geçerek seyahatini devam ettirecek.
Öte yandan Trabzon Valiliği önünde kameralara konuşan Thomas, burada bisikletle şov yapmak isterken dengesini kaybederek yere düştü. Cebinde sadece 10 TL bulunan Thomas, 5 yıl içerisinde 61 ülke gezmeyi hedeflerken, yaklaşık 120 bin kilometre yolu yürüyerek kat edecek. Thomas röportajını Trabzon'un meşhur sözü "Bize Her Yer Trabzon" diyerek sonlandırdı.