07 Şubat 2017 tarihinde başlayan Fındıkta Budama, Gübreleme ve İlaçlama Kursunun 3’cü günü Akçaabat Belediye Başkanımız Şefik Türkmen, Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel ve Tarım Kredi Kooperatifi Bölge Müdür Yardımcısı Vedat Karademir ziyarette bulunup kursiyerlere başarılar dilediler.
Akçaabat Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünü kurduran Belediye Başkanımız Şefik Türkmen, fındık bakımının gerekliliğini anlattı ve sözlerine şöyle devam etti ; “Bölgemizin asıl ürünü tütündür. Tütün ticari değerini yitirince bölge halkı fındığa yöneldi. Ancak geleneksel tarım yöntemleriyle küçük alanda fındıkta verim sağlamak oldukça zor olduğundan. Arazinin yüksekliğine, sıcaklığına ve toprak yapısına uygun fındık fidelerinin kullanılmasının önemli olduğu kadar fındığın bakım budama gübreleme ilaçlama da önemlidir. Bu tür eğitimler sayesinde birim alandan alınan verimi arttıracağız. Bu gibi tarımsal eğitim programlarına gençlerimizin de ilgi göstermesini bekliyoruz. Belediyemizin yerel üretimi arttırmak adına imkanlarını seferber edeceğini her türlü projeye açık olduklarını ve katkı sağlayacaklarını belirtti’’

Programa katılan Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel ise “Sayın başkanım konuşmasında Akçaabat’ın tarım geçmişini özetledi. Önemli olan nokta şudur ki Türkiye’nin yakın çevresine baktığımızda Akçaabat’ta olan tarımsal çeşitlilik hiçbir yerde yok. Tütünden narenciyeye zeytinden çileğe kadar olan tarımsal çeşitlilik var bunu değerini bilmek lazım. Ancak fındık yetiştirme konusunda gerçekten vatandaşların ciddi bilgi eksiği olduğu ortada. Doğru budama, gübreleme ve ilaçlamayla verim arttırılabilir. Bu kursta hem teorik hem de uygulama eğitimi yapılacak. Bu eğitim çiftçilerimize fayda sağlayacak ve fındıktan birim alanda elde edilen verim artacaktır.” Şeklinde konuştu.