Gümüşhane İktisadi ve Kültürel Kalkınma Derneği (GİKDER) Başkanı Selim Nas, Fatih Anadolu İmam Hatip Lisesi ve pansiyonunun heyelan tehlikesi nedeniyle boşaltılmasını eleştirdi.

Nas, yaptığı açıklamada geçtiğimiz yıllarda Aysın Rafet Ataç ilköğretim okulu binasının da buna benzer bir gerekçe ile boşaltıldığını ve hala bir çözüm bulunamadığını hatırlatarak, “İlimizde son yıllarda yaşanan skandallara bir yenisinin daha eklenmesi maalesef bu şehrin ne kadar sahipsiz durumda olduğunun bir göstergesidir” dedi.

Kamu yöneticilerini zamanında gerekli önlemleri ve kamuoyunu dikkate almamaları nedeniyle eleştiren Nas, Mordut’ta meydana gelen heyelan sonucunda devletin milyonlarca lirasının heba edildiğini söyledi. Fatih Anadolu İmam Hatip Lisesi ve pansiyonunun heyelan tehlikesi nedeniyle boşaltıldığını hatırlatan Nas, “Kamuoyunda iddia edildiği gibi eğer okulun alt tarafındaki başlatılan kooperatif inşaatından kaynaklandıysa bu skandaldan da öte bu şehir için tam bir rezalettir. Hangi sorumluluk duygusuyla okulların bulunduğu aşağı bölgesine inşaat izni verilmiştir. Bu inşat yapılırken İl Milli Eğitim nasıl bu inşaatın yapılmasına itiraz etmeyerek bu skandala göz yummuştur, seyirci kalabilmiştir. Bu kadar öğrencinin hayatı nasıl göz göre göre hiçe sayılmıştır. İmam Hatip Lisesinde meydana gelen heyelan tehlikesi yarın Işıl Sema Doğan İlköğretim Okulunda meydana gelmeyeceğinin garantisini kim verebilir. Bu şehrin insanın hayatı bu kadar mı ucuz beyler ? Bu kadar öğrencinin hayatı göz göre göre nasıl tehlikeye atılabilir. Bu skandal karşısında milletvekillerimizin ve belediye başkanının suskun kalmasını da ayrıca kamuoyunun takdirine bırakıyoruz” diye konuştu.

SUÇ DUYURUSU
Bölgedeki kooperatif inşaatına izin verilmesini de eleştiren Nas, şunları söyledi:
“Şimdi yüzlerce öğrencinin eğitiminden yoksun bırakılması bu kış gününde bu kadar öğrenciyi mağdur edenleri vicdanlarıyla baş başa bırakıyoruz. Bu skandala yol açanların derhal haklarında yasal işlem yapılmasını ve devleti uğrattıkları zararın tanzim edilmesini kamuoyu adına talep ediyoruz. Bu skandal karşısında Cumhuriyet Başsavcılığını göreve davet ediyoruz. Hiç kimse veya kurum yasaların ve kanunlardan üstün değildir. Bir kilo baklava çalan çocukların yakasına yapışan devletin bu skandala seyirci kalmamasını temenni ediyoruz. Bu skandala seyirci kalınması kamuoyunun vicdanında derin yaralar açılmasına neden olacaktır. İnsanlar öldükten sonra önlem almak soruşturmalar başlatmak antidemokratik ülkelerin yapacakları işlerdir. Demokratik ülkelerde ise insanların ölmemesi için gerekli önlemler alınır ve bu doğrultuda adli ve idari soruşturmalar başlatılır. Kamuoyu olarak bu işin peşini bırakmayacağımızı buradan özellikle belirtmek istiyoruz. Birileri kazanacak diye hiç kimse bu şehrin kaderi ile oynamasın bu şehre ve insanına karşı yapılmış büyük bir saygısızlık olacaktır. Ayrıca ilimizde okulların mevcut durumları da acil olarak ele alınması gereken önemli konuların başında gelmektedir. Siyasi iktidarın Milletvekilleri çok acil olarak bu konuyu masaya yatırmaları gerekmektedir. Yakında Gümüşhane de bir eğitim öğretim konusunda büyük sıkıntı yaşanacağını buradan yetkililere sesleniyoruz.”