Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 10 Ocak çalışan gazeteciler günü dolayısıyla Zorlu Grand Otel'de kahvaltı düzenledi.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz'ün de katıldığı kahvaltıda gazeteciler bir araya geldi.

Bazı masaların boş kalması ve sahada aktif olarak görev alan; özel haber peşinde koşan gazetecilerin kahvaltıya katılamaması dikkatlerden kaçmadı.

Açılış konuşmasını yapan TSYD Başkanı Murat Taşkın yaptı. Taşkın'ın konuşmasının ardından kürsüye çıkan Başkan Gümrükçüoğlu, gazetecilerin halk adına kutsal görev üstlendiklerini ve bunu yerine getirirken de zaman zaman zorluklarla da karşılaştıklarına dikkat çekerek,"Gazeteci arkadaşlarımız olarak sizleri çok seviyoruz ve çok da sayıyoruz. Temel insan hak ve özgürlüklerini en iyi demokrasi yaşatıyor. Ve demokrasinin temel taşlarından 3'ü yasa yürütme yargıysa 4. siz basın mensuplarısınız. İnsan haklarının her zaman en büyük savunucu unsurlarından birisi sizsiniz. Sizinle ne kadar iftihar etsek azdır. Bundan sonra da başarılarınızın devamını diliyoruz. Bu güzel günde bu üzücü rakamları söylemek istemezdim ama geçtiğimiz yıl 60 gazetecimiz görevi sırasında hayatını kaybetti. Bu ölümler hepimizi üzüyor ve vicdan acıtıyor. Güncel olması münasebetiyle şu konuya da değinmek istiyorum. Trabzon'da 24 saatte metrekareye 55 kg kar düştü. Biz de karla mücadelemizi sürdürdük. 235 araçla hizmet etmekteyiz. Bu araçların 167 tanesi ilçe belediyelerinde koordine ettiğimiz ve aynı zamanda büyükşehir belediyesi şantiyelerinden eklediğimiz araçlardır. Kalan 68 araç ise büyükşehir araç parkından il sahasına sürdüğümüz araçlardır. Allah'a şükür Uçarsu yayalasındaki 300 koyunu bile kurtarma işini bu ekipler gerçekleşirdi. Gece gündüz çalıştı. Şunu da belirtmek istiyorum. Trabzon'da hiçbir ilde olmadığı kadar, toplamda 30 bin kilometre yol ağı olduğu ve buralarda da çalışmalar sürdürüldüğümüzü söyleyeyim" dedi.

Ardından kürsüye çıkan Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgut Özdemir ve Trabzon Valisi Abdil Celil Öz de yaptığı konuşmada basının önemine dikkat çekti.
Konuşmalardan sonra gazetecilerle birlikte hazırlanan özel pasta kesildi ve anı fotoğrafı çekildi.