HAS Parti Trabzon İl Başkanı Ömer Topaloğlu'un yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi;



"Gazeteciliğin doğası gereği zor bir meslek . "Hem 'yaşam riski' hem de 'işsizlik riski' mesleğin en önemli sorunları arasında yer almaktadır.





Ülkemizde zaman zaman yaşanan ekonomik krizlerde ilk işten çıkarılanlar yine gazetecilerdir. Bugün ülkenin temel sorunu olan işsizlik, gazeteciler arasında da yaygındır. Bu olumsuzlukların giderilmesi için haber alma özgürlüğünün teminatı olan gazetecilerin sosyal haklarının verilmesini ve çalışma koşullarının iyileştirilmesini sağlayacak yasal altyapıyı bir an önce oluşturmak zorundayız" .



Has Parti olarak biz Basının özellikle de yerel basının sorunlarının bilincinde olduğumuzu ve yakından takip ettiğimizi tüm basın çalışanlarının bilmesini isteriz., Gelişmiş Avrupa ülkelerinde yerel basının sahip olduğu önemin yerel basına kazandırılması gerekir. Basının özgür olması gerekir.Tekelleşme ile bazı ellerin basını ele geçirerek kendi sesleri haline getirmeyi amaçlamasının önüne geçecek yasal düzenlemeler de bir an önce yapılmalıdır.



Eleştiren basına tahammülümüz var. Ancak ölçüsünü kaçırmadan kişilik haklarını hedef almadan eleştiren basını biz “bu bizden değil” mantığı ile ayrıştırmayacağız, aksine eleştirilerini dikkate alacağız.



Bu duygu ve düşüncelerle;

İlkeli, tarafsız, sorumlu gazetecilik anlayışıyla görevlerini her türlü zorluklara rağmen başarıyla yerine getiren tüm basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, başarılarının devamını dilerim.”